Θρίλερ με την εξαφάνιση του Μάικλ Μόσλεϊ-Άφαντος παραμένει ο παρουσιαστής του BBC

Μεγαλώνει η αγωνία για την τύχη του διάσημου παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ που αγνοείται από την Τετάρτη 5/6 ενώ έκανε διακοπές με τη σύζυγό του και ένα φιλικό τους ζευγάρι στη Σύμη. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε απόκρημνα μονοπάτια αλλά και στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές. Στις επιχειρήσεις εντοπισμού του συνδράμουν ελικόπτερα, drones και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Νέο βίντεο το οποίο είδε το «φως» δείχνει τον Μάικλ Μόσλεϊ να περπατά στο νησί ενώ στη Σύμη έχουν σπεύσει και τα τέσσερα παιδιά του ώστε να συνδράμουν στις έρευνες.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται σε απόκρημνα μονοπάτια αλλά και στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αν ακολούθησε το μονοπάτι προς την Αγία Μαρίνα, ο παρουσιαστής να έφτασε, να έκανε ενδεχομένως το μπάνιο του και να επέστρεψε θέλοντας να έχει τον Γιαλό, όπου διέμενε, μπροστά του και ίσως κάπου εκεί να βρίσκεται.

Πρόκειται για σημείο που έχει ερευνηθεί ήδη από τις αρχές, όμως, σήμερα, πεζοπόρα τμήματα διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες, αναζητώντας κάποιο ίχνος του παρουσιαστή του BBC. Οι μικρές χαράδρες οι οποίες υπάρχουν στην κατεύθυνση από το βόρειο μέχρι το δυτικό προσβάσιμο σημείο της Σύμης στο άξονα Αγία Μαρίνα – κάστρο θα ελεγχθούν εξονυχιστικά αύριο Κυριακή, στα πλαίσια της έρευνας.

Η περιοχή είναι σαν μία χερσόνησος στο νησί, ανάμεσα στα δύο σημεία η οποία είναι ορεινή και χωρίς σκιά με πολύ επικίνδυνα σημεία και πτυχές στα βράχια. Υπάρχει κάποια σηματοδότηση περιπατητών αλλά όχι «πατημένο» μονοπάτι.

Γιατί δεν πήρε μαζί το τηλέφωνό του – Τι λέει η σύζυγός του
Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 8/9, σε συμπληρωματική κατάθεση που κλήθηκε να δώσει η σύζυγός του, η οποία ρωτήθηκε γιατί δεν πήρε το κινητό τηλέφωνο μαζί του, χωρίς όμως να δώσει κάποια συγκεκριμένη απάντηση.

Η σύζυγος του παρουσιαστή υπογράμμισε ότι μαζί του είχε το πορτοφόλι του, νερό, και ένα ρολόι το οποίο όμως δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας έτσι ώστε να μπορεί να δίνει στοιχεία όπως για παράδειγμα το στίγμα αυτού που το φέρει.

Όπως δηλώνει η σύζυγος του γιατρού και παρουσιαστή του BBC Κλερ Μπέιλι, «Έχουν περάσει ημέρες από τότε που ο Μάικλ έφυγε από την παραλία για έναν περίπατο. Είναι οι μεγαλύτερες σε διάρκεια και πλέον ανυπόφορες ημέρες της ζωής μου και των παιδιών μου. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και η οικογένειά μας είναι απίστευτα ευγνωμονούσα προς τους κατοίκους της Σύμης, τις ελληνικές Αρχές και την βρετανική Πρεσβεία που εργάζονται ακατάπαυστα για να βοηθήσουν να βρεθεί ο Μάικλ. Δεν θα χάσουμε τις ελπίδες μας». Στη Σύμη έφτασαν και τα 4 παιδιά του, τα οποία μαζί με τις αρχές, συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την ανεύρεσή του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα