Θοδωρής Σπηλιώτης: Στη ζωή η ευτυχία πρέπει να προηγείται της επιτυχίας (Βίντεο)

Για το πως ξεκίνησε το ταξίδι της συγγραφής, αλλά και το σκοπό που θα πρέπει να έχει ο καθένας από εμάς στην ζωή, μας μίλησε μεταξύ άλλων,  ο Θοδωρής Σπηλιώτης, συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων best seller.

Ειδικότερα, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Λόγος & Αντίλογος» στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΡΤ και την δημοσιογράφο Ελευθερία Κοσμοπούλου, ο κ. Σπηλιώτης αναφέρθηκε αρχικά στο πρώτο του βιβλίο, ”Ο μοναχός που έγινε CEO, 1000  χρόνια Αθωνικό management” , το οποίο αναφέρεται στην οργάνωση του Αγίου Όρους και πως μπορεί να εφαρμοστεί στον έξω κόσμο.

Παράλληλα, ο κ. Σπιλιώτης αναφέρθηκε και στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο ”Η αξία του να είσαι χρήσιμος”, το οποίο και πραγματεύεται την έννοια της χρησιμότητας και τις αξίες που αυτή περιλαμβάνει. Όπως τόνισε ο συγγραφέας, οι άνθρωποι γινόμαστε χρήσιμοι στη ζωή, όταν αφήνουμε το εγώ και πάμε στο εμείς, ”τότε μόνο έχει ελπίδες η κοινωνία μας να γίνει πολύ καλύτερη” είπε.

Τέλος ερωτηθείς για το ποιος πρέπει να είναι τελικά ο σκοπός ενός ανθρώπου στην ζωή, ο κ. Σπηλιώτης αναφερόμενος στο βιβλίο του με τίτλο ”Από το Μανχάταν στο Άγιο Όρος”, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία και στην επιλογή ενός ανθρώπου να κάνει στροφή στην ζωή του και είναι πλέον μοναχός, ανέφερε πως τελικά σκοπός μας θα πρέπει να είναι να είμαστε πρώτα ευτυχισμένοι και μετά επιτυχημένοι. Η ευτυχία κατέληξε, πρέπει πάντα να προηγείται της επιτυχίας.

Δείτε το Βίντεο

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα