Θετικοί στον κορωνοϊό 42 αστυνομικοί, 140 σε καραντίνα

ÁÓÔÕÍÏÌÉÊÏÉ ÖÙÔÏ EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια είχε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) Γρηγόρης Γερακαράκος.

Όπως εξήγησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Γερακαράκος, οι αστυνομικοί θα είναι από τις πρώτες εργασιακές ομάδες που θα εμβολιαστούν.

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι το εμβόλιο θα έρθει στην Ελλάδα περί τα τέλη του 2020.

Μέχρι στιγμής, 42 αστυνομικοί έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ 140 βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα.

Οι απολυμάνσεις στα περιπολικά είναι συνεχείς, αλλά σύμφωνα με τον κ. Γερακαράκο, «όταν υπάρχει συνεχόμενη εργασία, δεν ξέρεις αν ο προηγούμενος έχει τον ιό και κολλήσει η επόμενη βάρδια που θα μπει στο περιπολικό».

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως προετοιμάζονται δομές για όσους ύποπτους έχουν υποβληθεί σε τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματά τους, ενώ σε άλλες δομές θα μένουν όσοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό και σε περίπτωση που νοσήσουν, θα διακομίζονται στο νοσοκομείο.

«Ο πυλώνας μιας κοινωνίας είναι η Αστυνομία και αυτό φάνηκε και στην κρίση αυτή» τόνισε, ζητώντας από τους πολίτες να καταλάβουν τη σημασία τήρησης των μέτρων προστασίας.

Σχετικά με το όπλο υπαστυνόμου που εκλάπη στα Εξάρχεια, υπογράμμισε ότι αν και υπάρχει σύλληψη για το γεγονός, το όπλο δεν βρέθηκε ακόμα. Κατέληξε δε πως για το συμβάν θα διενεργηθεί έρευνα.

Σχετικά Νέα