Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την κρίση Covid στην ήπειρο και τις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία.

Υπό τη συμφωνία κυβερνητικού συνασπισμού, ο Ολαφ Σολτς, πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, θα γίνει ο νέος Καγκελάριος, όταν αφήσει τη θέση η Ανγκελα Μέρκελ, στις αρχές Δεκεμβρίου.

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,3%, το Μιλάνο 0,6%.

Στο επίκεντρο η άνοδος των κρουσμάτων, η οποία έχει οδηγήσει πολλές περιοχές της Ευρώπης σε νέους περιορισμούς. Η Ιταλία ανακοίνωσε πιο αυστηρά μέτρα, ενώ η Γερμανία απέφυγε οριακά ένα ακόμη lockdown, με τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό να επιθυμεί να περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Επιπλέον, ο Σολτς είπε ότι οι εμβολιασμοί θα γίνουν υποχρεωτικοί για κάποιες ομάδες ανθρώπων.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 1,7% αυξήθηκε το ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, μετά από προσαρμογές όσον αφορά τις τιμές, τις εποχιακές και ημερολογιακές διακυμάνσεις.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας συνεχίστηκε και το καλοκαίρι, μετά την ανάπτυξη κατά 2,0% το δεύτερο τρίμηνο (αναθεωρημένο αποτέλεσμα με βάση τους πιο πρόσφατους υπολογισμούς).

Κλειστές οι αμερικανικές αγορές σήμερα, λόγω εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών, ενώ αύριο Παρασκευή θα έχουν πιο μικρό ωράριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα