Θετικό κλείσιμο για τη Wall Street

«Γκάζι» πάτησαν οι αγοραστές στη Wall Street την Τετάρτη, λαμβάνοντας ώθηση από τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της Ευρώπης αλλά και την επιστροφή των περισσότερων οικονομιών στην κανονικότητα.

Η πρόταση της Κομισιόν προβλέπει συνολικό πακέτο στήριξης των ευρωπαϊκών χωρών ύψους 750 δισ. ευρώ, με στόχο τη στήριξη των ευρωπαϊκών κρατών στη μάχη επανεκκίνησης των οικονομιών τους μετά την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Προκειμένου να χρηματοδοτήσει την πολιτική της, η ΕΕ θα έπρεπε να δανειστεί έως και 750 δισ. από τις αγορές. Το σχέδιο ανάκαμψης της Κομισιόν βασίζεται στο αναθεωρημένο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, το οποίο εμπλουτίζεται με ένα Ταμείο Ανάκαμψης που θα χρηματοδοτηθεί από μεγάλης κλίμακας δανεισμό εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ωστόσο οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι γύρω από τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τραμπ στο μέτωπο με την Κίνα. Συγκεκριμένα ο Τραμπ εξετάζει ένα ευρύ φάσμα κυρώσεων κατά Κινέζων αξιωματούχων, επιχειρήσεων και χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων ως απάντηση στην προσπάθεια της Κίνας να καταστείλει τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ.

Την Τετάρτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 2,21% στις 25.548 μονάδες, κατά 1,48% κατέγραψε άνοδο ο S&P 500 στις 3.036 μονάδες, ενώ κέρδη 0,77% κατέγραψε ο Nasdaq στις 9.412 μονάδες.

Σχετικά Νέα