Θετικές οι γαλλικές εταιρείες στην αναβολή των προσφορών της Black Friday

Το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα λιανικής πώλησης μέσω διαδικτύου είναι ανοικτά στην ιδέα να αναβληθούν οι εκπτώσεις της Black Friday που είχαν προγραμματιστεί για τις 27-29 Νοεμβρίου λόγω του lockdown που προβλέπεται να διαρκέσει έως την 1η Δεκεμβρίου.

Αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση με εταιρείες λιανικής πώλησης για το θέμα της αναβολής των εκπτώσεων της Black Friday, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Μια καθυστέρηση θα δώσει τη δυνατότητα σε καταστήματα που πωλούν μη απαραίτητα προϊόντα να ανοίξουν και πάλι αφού οι αρχές έδωσαν εντολή να κλείσουν κατά τη διάρκεια του δεύτερου πανεθνικού απαγορευτικού που επιβλήθηκε στη χώρα λόγω του δεύτερου κύματος του Covid-19.

Συμφώνησε στην αναβολή η Carrefour

Η μεγαλύτερη στην Ευρώπη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων Carrefour συμφώνησε να καθυστερήσει τις εκπτώσεις της “Μαύρης Παρασκευής”, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ κάλεσε χθες τα σούπερ μάρκετ και τις εταιρίες λιανικής πώλησης μέσω διαδικτύου να αναβάλουν τις ημέρες των εκπτώσεων της “Μαύρης Παρασκευής” καθώς τα καταστήματα που δεν πωλούν βασικά προϊόντα παραμένουν κλειστά κατά τη διάρκεια του lockdown.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Carrefour Αλεξάντρ Μπομπάρ μίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό, ανέφερε εκπρόσωπος της Carrefour.

«Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα το πρωί με τον Μπρουνό Λε Μερ, ο Αλεξαντρ Μπομπάρ δήλωσε ότι προκειμένου να προωθηθεί το ‘άνοιγμα’ των μικρών εμπορικών καταστημάτων, συμφωνεί να ανασταλούν οι ενέργειες της Black Friday από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου», σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΑΜΠΕ.

Σχετικά Νέα