Site icon The Indicator

Θετικά πρόσημα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Το χρηματιστήριο Αθηνών προσεγγίζει σήμερα εκ νέου τα επίπεδα των 640 μονάδων, παραμένοντας πιστό στο εύρος της διακύμανσης των τελευταίων εβδομάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,05% στις 641,12 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 2,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,12% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.534,65 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,72% στις 335,71 μονάδες.

Τα θετικά πρόσημα που διαμορφώνονται σήμερα επιβεβαιώνουν τη διάθεση της αγοράς να διατηρηθούν τα επίπεδα, με τις κινήσεις να είναι περιορισμένες και τις διαθέσεις ανάληψης ρίσκου να είναι χαμηλά. Ήδη το ΧΑ προέρχεται από δύο εβδομάδες οριακών διακυμάνσεων, ενώ στη μεγάλη εικόνα η πλάγια κίνηση συντηρείται για τουλάχιστον 13 εβδομάδες.

Τεχνικά τώρα, ο Γενικός Δείκτης έχει το πολύ σημαντικό επίπεδο των 650 μονάδων στο οποίο θα δοκιμαστεί επί της ουσίας. Ο τραπεζικός χρειάζεται μία διάσπαση των 335 μονάδων για να ανοίξει τον δρόμο για τις 370 μονάδες, με τις 319 να είναι σε κάθε περίπτωση το make or break σημείο στήριξης.

Ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΠΑΠ κερδίζει 2,92%, με τη ΔΕΗ και την Alpha Bank να ακολουθούν με +2,23% και +2,05%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Ελλάκτωρ, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Motor Oil, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή και ΑΔΜΗΕ.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Λάμδα, Titan, Coca Cola, Jumbo, Aegean και Βιοχάλκο, με τον Σαράντη να μην έχει μεταβολή. Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ σημειώνει απώλειες 0,14%, ενώ ο Φουρλής υποχωρεί κατά 0,37%.

 

πηγή  capital.gr

Exit mobile version