Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να προσπαθούν να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών ως προς τη νομισματική πολιτική για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Οι παγκόσμιες αγορές σταθμίζουν το ενδεχόμενο η Fed να είναι έτοιμη να επιβραδύνει τον ρυθμό αυξήσεων των επιτοκίων καθώς τα οικονομικά στοιχεία την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν υποχώρηση των τιμών χονδρικής και των λιανικών πωλήσεων, που συνδέονται με τον πληθωρισμό.

Την Παρασκευή, ο κυβερνήτης της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας αύξησης μόλις κατά τέταρτο της μονάδας την 1η Φεβρουαρίου ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα υποστήριξε ότι ότι “οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές δεν είναι τόσο κακές όσο φοβόμασταν πριν από μερικούς μήνες”.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,24% στις 453,20 μονάδες. Ο τεχνολογικός κλάδος ηγείται των κερδών ενισχυόμενος κατά 1,2%.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,65% στις 15.130 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC ενισχύεται κατά 0,44%.

Στη Βρετανία, ο FTSE καταγράφει κέρδη 0,26%, ενώ για τις περιφερειακές οικονομίες ο ιταλικός ΜΙΒ χάνει 0,08% και στην Ισπανία ο IBEX ενισχύεται κατά 0,41%

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα