Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης, ακολουθώντας τα κέρδη σε Wall Street και Ασία καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για την τελευταία μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Οι παγκόσμιες αγορές περιμένουν την επόμενη μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για να αξιολογήσουν τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve. Ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ μιλώντας χθες σε επιτροπή της Γερουσίας ξεκαθάρισε ότι αν ο πληθωρισμός επιμένει σε υψηλά επίπεδα για περισσότερο από το αναμενόμενο, η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει περισσότερο τα επιτόκια της.

“Γνωρίζουμε ότι ο υψηλός πληθωρισμός έχει σοβαρό αντίκτυπο”, ανέφερε ο Πάουελ, ενώ δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία της κεντρικής τράπεζας για να εμποδίσει τον πληθωρισμό “από το να εδραιωθεί”.

Οι αναλυτές δεν αποκλείουν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να πραγματοποιήσει φέτος τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων της προκειμένου να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό που έχει εκτιναχθεί κοντά σε υψηλά 40 ετών. Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα θα δείξουν νέο ετήσιο άλμα του πληθωρισμού κοντά στο 7% για τον Δεκέμβριο.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται σε ποσοστό 0,6% στις 485,90 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,7% στις 16.047,63 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει επίσης 0,7% στις 7.233,73 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,5% στις 7.528,61 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,5%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,4%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα