Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με κέρδη κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό εν αναμονή και νέων εταιρικών αποτελεσμάτων από τις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 5,4% τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας και πάλι τις εκτιμήσεις, αυξάνοντας την πίεση στην αμερικανική Federal Reserve.

Τα στοιχεία της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας είναι κοντά σε μια απόφαση για να αρχίσουν να μειώνουν τις αγορές ομολόγων από το Νοέμβριο.

Παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού σκαρφάλωσαν σε νέο ρεκόρ τον Σεπτέμβριο στο 10,7% από 9,5% τον Αύγουστο.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κερδίζει 0,6% στις 463,17 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,5% στις 15.323,58 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,4% στις 6.623,91 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,5% στις 7.180,94 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,6%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,3%.

Η επενδυτική προσοχή θα στραφεί αργότερα σήμερα στα οικονομικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ. Η JPMorgan Chase ανακοίνωσε χθες κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ σήμερα ανακοινώνουν τις τριμηνιαίες τους επίδόσεις οι Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley και Wells Fargo.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα