Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή ακολουθώντας την χθεσινή ανοδική αντίδραση στη Wall Street που τερμάτισε ένα τριήμερο αρνητικό σερί και τα κέρδη στην Ασία.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 439,76 μονάδες. Ο δείκτης οδεύει για εβδομαδιαία πτώση 1%, τη χειρότερη από τα τέλη του Φεβρουαρίου.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,6% στις 15.290,45 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 κερδίζει 0,5% στις 6.322,53 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,6% στις 7.002,63 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,4%, ενώ ο ισπανικός IBEX-35 σημειώνει άνοδο 0,9%.

Στη Wall Street και οι τρεις δείκτες έκλεισαν σε ανοδικό έδαφος την Πέμπτη μετά από τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις. Σε εβδομαδιαία βάση πάντως οι δείκτες χάνουν έδαφος μετά τους κλυδωνισμούς των προηγούμενων ημερών εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την πορεία του πληθωρισμού και τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ έδειξαν άλμα 4,2% του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Απρίλιο σε ετήσια βάση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος από το 2008, κάτι που πυροδότησε φόβους για τον κίνδυνο η Federal Reserve να υποχρεωθεί σύντομα να εγκαταλείψει την ιδιαίτερα διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα