Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Aνοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές λαμβάνοντας ώθηση από τις διεθνείς αγορές και γενικότερα το θετικό κλίμα που επικρατεί.

Ανοδικά κινείται ο γερμανικός δείκτης DAX κατά 0,32%, κέρδη καταγράφει ο δείκτης του Λονδίνου κατά 0,19%, ενισχύεται και ο γαλλικός CΑC 40 επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,26%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας ενισχύεται κατά 0,24% και ο δείκτης του Μιλάνου επίσης καταγράφει κέρδη 0,01%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται επίσης ανοδικά κατά 0,16%.

Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα όταν με τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες να ανακοινώνουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα και μια σειρά εταιρειών να είναι έτοιμη να προβεί σε ανακοινώσεις αυτή την εβδομάδα.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της ημέρας, το ποσό των 480 εκατ. ευρώ θα πληρώσει η ABN Amro Bank αφού δέχτηκε την προσφορά διακανονισμού από τις ολλανδικές εισαγγελικές αρχές, αναφορικά με την έρευνα για το ξέπλυμα χρήματος. Η ολλανδική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει 300 εκατ. ευρώ πρόστιμο και 180 εκατ. ευρώ για εξόφληση. Αυτό θα επηρεάσει τα αποτελέσματα της τράπεζας στο α΄ τρίμηνο του 2021, πρόσθεσε. Η διευθέτηση συνδέεται με την έρευνα των εισαγγελικών αρχών που διεξήχθη στο διάστημα 2014-2020, τόνισε η ΑΒΝ Amro.

Νωρίτερα στην Ασία, με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια με τις αγορές στην Ινδία να σημειώνουν “βουτιά” άνω του 2% καθώς συνεχίζεται η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα