

Η ανάπαυλα στις εμπορικές “εχθροπραξίες” ΗΠΑ-Κίνας έδωσε σήμερα ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οδηγώντας σε θετικό πρόσημο τους δείκτες μετά τις απώλειες των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων.
Η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει για μια περίοδο 90 ημερών τους εμπορικούς περιορισμούς που έχει επιβάλει στον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Huawei, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος στους πελάτες της εταιρείας.
Η απόφαση των ΗΠΑ οδήγησε σε ράλι 4% τις κατασκευάστριες τσιπ AMS και STMicroelectronics, ενώ η αμερικανική Google ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε την απόφαση της να διακόψει την παροχή ορισμένων υπηρεσιών στη Huawei.
Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 κέρδισε 0,5% στις 379,50 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,85% στις 12.143,47 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC-40 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,5% στις 5.385,46 μονάδες,
Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,25% στις 7.328,92 μονάδες μετά τις ανακοινώσεις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι η οποία εμφανίστηκε έτοιμη να δώσει στο κοινοβούλιο τη δυνατότητα να ψηφίσει για τη διεξαγωγή ή μη δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, εάν και εφόσον πρώτα το σώμα εγκρίνει τη συμφωνία Λονδίνου – Βρυξελλών.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,8%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,4%.
Στα οικονομικά νέα, ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε σήμερα τις τελευταίες οικονομικές του προβλέψεις, τοποθετώντας την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη στο 3,2% το 2019 από 3,3% στην πρόβλεψη του περασμένου Μαρτίου. Για το 2020 διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη του στο 3,4%.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού, Laurence Boone δήλωσε στο CNBC ότι η εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας έχει “εκτροχιάσει την παγκόσμια ανάπτυξη” και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πολυμερές επίπεδο.
πηγή capital.gr
Σχετικά Νέα
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων (22/04/2025)
Διαβάστε Στο Indicator.Gr Τα Σημερινά Πρωτοσέλιδα Και Τα Οπισθόφυλλα Των Εφημερίδων. Πατήστε ΕΔΩ
Στο «κόκκινο» η Wall Street: Σημαντικές απώλειες με φόντο την επίθεση Τραμπ στον Πάουελ
Υποχωρούν εκ νέου τη Δευτέρα όλοι οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι.
Απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο, εν μέσω μηνυμάτων για πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν
“Βουτιά” άνω του 2% γνώρισε το πετρέλαιο, εν μέσω ενδείξεων προόδου στις συνομιλίες μεταξύ.
Σε νέα ιστορικά υψηλά “εκτοξεύθηκε” ο χρυσός, πάνω από τα 3.400 δολάρια
Πάνω από τα 3.400 δολάρια “σκαρφάλωσε” ο χρυσός, φθάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς.