Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες ακολουθούν το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα ο γερμανικός δείκτης DAX κινείται ανοδικά κατά 0,68%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,53% και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 καταγράφει άνοδο 1,11%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 κερδίζει 0,69% και ο ιταλικός FTSE MIB 0,33%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 επίσης ενισχύεται κατά 0,2% με τον κλάδο του αυτοκινήτου να ηγείται των κερδών και να σημειώνει άνοδο 0,9%.

Οι Ευρωπαϊκές αγορές ακολουθούν την θετική εικόνα που επικράτησε νωρίτερα στις ασιατικές αγορές αλλά και χτες στη Wall Street.

Στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένει η εξάπλωση του κορονοϊού αλλά και όλες οι εξελίξεις που σχετίζονται με το εμβόλιο. Στις τελευταίες εξελίξεις η Η Moderna ζήτησε από τις ΗΠΑ έκτακτη αδειοδότηση για το εμβόλιο που έχει αναπτύξει για τον κορονοϊό, μετά τα νέα αποτελέσματα δοκιμών που έδειξαν ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά 94,1% στην πρόληψη της Covid-19 χωρίς σοβαρές ανησυχίες ασφάλειας.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) απάντησε ότι μια συμβουλευτική επιτροπή θα συνεδριάσει για να συζητήσει το αίτημα στις 17 Δεκεμβρίου, καθιστώντας το υποψήφιο εμβόλιο της Moderna το δεύτερο επαρκώς αποτελεσματικό εμβόλιο που είναι πιθανό να λάβει το “πράσινο φως” του FDA και να διατεθεί φέτος στο κοινό.

Το εμβόλιο που ανέπτυξαν η Pfizer με την BioNTech είναι 95% αποτελεσματικό και θα εξεταστεί από μια ομάδα εξωτερικών ειδικών μια εβδομάδα νωρίτερα. Ο FDA θα αποφασίσει για την έκτακτη αδειοδότηση αφού πάρει στα χέρια του τις συστάσεις των συμβούλων.

Σχετικά Νέα