Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη ακολουθώντας τα κέρδη σε Ασία και ΗΠΑ, με τους επενδυτές να αντλούν ώθηση από τις ελπίδες για ένα εμβόλιο στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν χθες ότι οι αρχικές δοκιμές σε ανθρώπους στο ένα από τέσσερα πιθανά εμβόλια που αναπτύσσουν έδειξαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα, με τη δημιουργία αντισωμάτων.

Η ενθαρρυντική αυτή εξέλιξη έρχεται στη σκιά της εκτόξευσης των κρουσμάτων στην αμερικανική ήπειρο, με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να προειδοποιεί χθες ότι ορισμένες χώρες ενδεχομένως να χρειαστεί να εφαρμόσουν εκ νέου αυστηρά μέτρα περιορισμού για την ανάσχεση της κρίσης.

Στις ΗΠΑ, περισσότερες από 12 πολιτείες έχουν παγώσει ή ακυρώσει τα σχέδια τους για την επανεκκίνηση των οικονομιών τους, μετά την εκτόξευση των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Σε παγκόσμιο επίπεδο πάνω από 10,6 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον τους 516.000 σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,7% στις 363,68 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,1% στις 12.399,55 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,9% στις 4.969,64 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,7% στις 6.202,31 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 1,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 1,5%.

Σχετικά Νέα