Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στο Brexit και στην παγκόσμια οικονομία.

Ενισχύεται ο γερμανικός δείκτης DAX κατά 0,12% στις 11.432,90 μονάδες, άνοδο καταγράφει ο γαλλικός δείκτης CAC 40 0,07% στις 5.311,31 μονάδες, κέρδη και για τον δείκτη του Λονδίνου 0,26% στις 7.214,23 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου, FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,22% στις 21.191,50 μονάδες και ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,04% στις 9.188 μονάδες.

Η αβεβαιότητα που επικρατεί στη Βρετανία εξακολουθεί να απασχολεί τους επενδυτές. Σήμερα η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, αναμένεται να απευθυνθεί στους βουλευτές του δικού της κόμματος. Επίσης σήμερα θα κατατεθούν στο Κοινοβούλιο έως και επτά εναλλακτικές προτάσεις για ένα σχέδιο Β΄. Οι βουλευτές θα κληθούν να επιλέξουν ένα, το οποίο θα τεθεί στην πρωθυπουργό προς διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες. Σε περίπτωση κατά την οποία η κ. Μέι απορρίψει την επιλογή των βουλευτών, οι τελευταίοι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν, εκτάκτως, νόμο που θα την υποχρεώνει να τη δεχθεί.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάριο Ντράγκι δήλωσε πριν από λίγο, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι οι κίνδυνοι για την οικονομική προοπτικής της ευρωζώνης παραμένουν και ότι η ανάκαμψη του πληθωρισμού καθυστερεί δικαιολογώντας με αυτόν το τρόπο την νομισματική πολιτική που ακολουθεί η οποία περιλαμβάνει αρνητικά επιτόκια. Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως η αβεβαιότητα παραμένει.

Σχετικά Νέα