Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Θετική εκκίνηση εβδομάδας πραγματοποιούν σήμερα οι ασιατικές αγορές με τα κινεζικά χρηματιστήρια να καταγράφουν ισχυρά κέρδη της τάξης του 2% μετά την ανάκαμψη των αμερικανικών αποδόσεων ύστερα από την αντιστροφή καμπύλης των αποδόσεων την προηγούμενη εβδομάδα που ήγειρε ανησυχίες για ύφεση στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Ειδικότερα, η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου (Treasury) ενισχύθηκε την Παρασκευή μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την Γερμανία να προχωρά σε αύξηση των δαπανών μέσω της έκδοσης περισσότερων ομολόγων. Σήμερα η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς διαμορφώνεται στο 1,5826%, ενώ του 30ετούς τίτλου στο 2,071%. Την προηγούμενη Τετάρτη η απόδοση των 10ετών κρατικών τίτλων ΗΠΑ υποχώρησε για λίγο κάτω από την απόδοση των διετών τίτλων πυροδοτώντας έντονες ανησυχίες στις αγορές.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,97%, ενώ αντίστοιχη ήταν και η άνοδος του ASX 200 στην Αυστραλία. Με ελαφρώς μικρότερα κέρδη της τάξης του 0,73% έκλεισε ο New Zealand της Νέας Ζηλανδίας.

Ισχυρά κέρδη καταγράφονται στο μεταξύ σήμερα στα κινεζικά χρηματιστήρια, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 2,03% και τον Shenzen να σημειώνει κέρδη 2,8%. Την ίδια ώρα, έντονα ανοδικά με κέρδη 2,17% κινείται αυτή την ώρα και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει άνοδο ύψους 0,68%.

Στα μάκρο της ημέρας, πτωτικά κινήθηκαν για όγδοο συνεχή μήνα οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Ιούλιο καθώς υποχώρησαν οι πωλήσεις μηχανημάτων κατασκευής τσιπ και ανταλλακτικών αυτοκινήτων, αντικατοπτρίζοντας την επιβράδυνση στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές οικονομίες.

Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας υποχώρησαν 1,6% τον περασμένο μήνα σε σχέση με έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Η πτώση ήταν μικρότερη από το 2,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι βάσει έρευνας της FactSet.

Η χώρα εμφάνισε έλλειμμα 249,6 δισ. γεν στο εμπορικό της ισοζύγιο τον Ιούλιο σε σύγκριση με πλεόνασμα 589,6 δισ. γεν τον προηγούμενο μήνα.

Σχετικά Νέα