

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι δείκτες προσπαθούν να ανακάμψουν από τις βαριές απώλειες που έχουν φέρει οι ανησυχίες για μια παρατεταμένη περίοδο υψηλών επιτοκίων για να χαλιναγωγηθεί ο επίμονος πληθωρισμός.
Στην Ιαπωνία, ο Nikkei κινείται με μικρά κέρδη 0,2% στις 32.371,90 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,6%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται 0,3%, ενώ ο δείκτης των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης CSI 300 κερδίζει επίσης 0,3%.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι τα κέρδη στις βιομηχανικές επιχειρήσεις της χώρας υποχώρησαν 11,7% στο οκτάμηνο του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, μετά από πτώση 15,5% τους πρώτους επτά μήνες, κάτι που ενδεχομένως να δείχνει ότι έχει ξεκινήσει μια ήπια ανάκαμψη στη βιομηχανία.
Στο μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ότι θα προσαρμόζει την πολιτική της με “ακριβή και αποτελεσματικό τρόπο” προκειμένου να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία της οποίας η ανάκαμψη ενισχύεται με “αυξανόμενη ορμή”.
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει πάντως στραμμένη στον κλάδο των ακινήτων μετά τους νέους κλυδωνισμούς στον προβληματικό κολοσσό China Evergrande Group. Ο πρόεδρος της εταιρείας φέρεται να βρίσκεται υπό αστυνομική παρακολούθηση σύμφωνα με το Bloomberg News.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας κινείται με οριακά κέρδη, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%.
Σχετικά Νέα
Τσάνταλης: Μαζικό σφυρί για την ιστορική οινοποιία
Ένα μαζικό σφυρί εις βάρος της ιστορικής οινοποιίας Τσάνταλη αναρτήθηκε σήμερα στην πλατφόρμα των.
Χρηματιστήριο: Τρίτη ημέρα ανόδου με εναλλαγή πρωταγωνιστών
Χωρίς διάθεση να διορθώσει εμφανίστηκε η Λεωφόρος Αθηνών, που συνέχισε για τρίτη ημέρα υψηλότερα.
ΟΛΠ: Παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων στην ΕΘΕ
Η ΟΛΠ Α.Ε. παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2024 στην Ένωση Θεσμικών.
ΓΣΕΒΕΕ: Πράσινος μετασχηματισμός με τις μικρές επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή
Στις εργασίες της, πρόσφατης, 11ης Συνάντησης Εταιρικών Μελών του Σωματείου “Διάζωμα”, με θέμα “Βιώσιμη.