Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, ακολουθώντας τα κέρδη στη Wall Street όπου οι δείκτες οδεύουν για την πρώτη θετική εβδομάδα μετά από τρεις εβδομάδες μεγάλων απωλειών.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 1,2% στις 26.491,97 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,9%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημειώνει άλμα 2,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,75%. Οι δείκτες σε Ινδία και Ταϊβάν επίσης κερδίζουν έδαφος.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών για τη σύσφιξη της πολιτικής τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν το παγκόσμιο ράλι του πληθωρισμού. Ο επικεφαλής της ανερικανικής Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ μιλώντας χθες στο Κογκρέσο στη δεύτερη ημέρα της εξαμηνιαίας κατάθεσής του παραδέχτηκε ότι το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ είναι σαφώς πιθανό πλέον, αν και τόνισε ότι η κεντρική τράπεζας δεν επιχειρεί να την προκαλέσει προκειμένου να υποχωρήσει ο πληθωρισμός.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ιαπωνία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε στο 2,1% τον Μάιο, ενώ ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα, διαμορφώθηκε στο 0,8%, αφήνοντας περιθώρια στην κεντρική τράπεζα της χώρας να μην ακολουθήσει το παράδειγμα της αμερικανικής Federal Reserve και άλλων κεντρικών τραπεζών με τις αυξήσεις των επιτοκίων για την αντιμετώπιση του ράλι των τιμών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα