

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια εν μέσω ανάμεικτων ενδείξεων για τους επενδυτές, όπως η άνοδος των τιμών ενέργειας και η χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό στην Κίνα.
Το χρηματιστήριο στην Κίνα παραμένει κλειστό λόγω εθνικής αργίας. Οι δείκτες στις υπόλοιπες αγορές κινούνται ανοδικά, χάρη και στο ολονύχτιο ράλι στη Wall Street.
Οι επενδυτές θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ΗΠΑ για τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας. Η σύνοδος του OPEC+, στην οποία αποφασίστηκε χθες η αύξηση της παραγωγής, απέτυχε να σταθεροποιήσει σημαντικά τις ενεργειακές τιμές.
Επίσης, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν μια αναθεώρηση του μηχανισμού “διασφάλισης του βόειου κρέατος” στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Ιαπωνίας, η οποία θα βοηθήσει τους Αμερικανούς παραγωγούς βόειου κρέατος να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση της Ιαπωνίας για κρέας υψηλής ποιότητας.
Ο Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε με άνοδο 1,1%, ο S&P/ASX στην Αυστραλία ενισχύθηκε 0,8%, ο Kospi στη Σεούλ σημείωσε άνοδο 0,3%, ενώ οι δείκτες στη Σιγκαπούρη και στην Ινδονησία κινήθηκαν ανοδικά κατά 0,12% και 0,88% αντιστοίχως.
Στις μακροοικονομικές ειδήσεις, η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών στην Ιαπωνία αναπτύχθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό του εξαμήνου τον Μάιο, καθώς το καταναλωτικό κλίμα ανέκαμψε περαιτέρω, μετά από τη χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό, αν και το υψηλό κόστος ενέργειας και υλικών οδήγησε τις τιμές εισαγωγής σε ρεκόρ.
Ο τελικός ΡΜΙ υπηρεσιών σημείωσε άνοδο στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό των 52,6 μονάδων σε σχέση με τις 50,7 μονάδες του προηγουμένου μήνα, με τη δραστηριότητα να παραμένει ικανοποιητικά υψηλότερα των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ύφεση από την ανάπτυξη.
Τα στοιχεία αποτελούν το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης από τον Νοέμβριο του 2021.
Σχετικά Νέα
Μεγάλος σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη
Μεγάλος σεισμός 6 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το AFAD, πρόκειται για σεισμό.
Βανς: Χρειάζονται εδαφικές παραχωρήσεις για να λήξει ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας
ΟΑμερικανός αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον έχει δώσει μια «πολύ ρητή.
Πρόεδρος Ρεπουμπλικανικού κόμματος Τουρκίας: «Ο Ερντογάν πουλάει την Κύπρο»
Επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ,.
Ανοδική και σήμερα η πορεία στο χρηματιστήριο Αθηνών
Γενικός Δείκτης κερδίζει 1,36% στις 1.694 μονάδες με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 26,93.