Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με θετικά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά το χθεσινό ράλι της Wall Street και στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ με τις οποίες επιβεβαίωσε το σχέδιο της κεντρικές τράπεζας για νέες αυξήσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,9% στις 26.890,97 μονάδες μετά τα κυβερνητικά στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά 0,2% το πρώτο τρίμηνο του 2022. Αυτό ήταν ισχυρότερο από το αναμενόμενο.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 0,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 1%. Οι δείκτες σε Νέα Ζηλανδία και Σιγκαπούρη κερδίζουν πάνω από 1%.

Στη Wall Street, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε χθες άλμα 2% αντλώντας ώθηση από τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή.

Ο πρόεδρος της Fed δήλωσε χθες ότι “χρειάζεται να δούμε είναι να υποχωρεί ο πληθωρισμός με ξεκάθαρο και πειστικό τρόπο”, ενώ υπογράμμισε ότι εμείς “θα συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι να το δούμε”.

“Αν αυτό περιλαμβάνει το να κινηθούμε πέρα από τα ευρέως νοούμενα επίπεδα του ουδέτερου, δεν θα διστάσουμε καθόλου να το κάνουμε”, πρόσθεσε.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας εξέφρασε πάντως την εμπιστοσύνη του στην αμερικανική οικονομία, σημειώνοντας ότι “η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρή και πιστεύουμε ότι είναι σε καλή θέση να αντέξει μια λιγότερο διευκολυντική νομισματική πολιτική”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα