

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά την τρίτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση στη Wall Street, με τις αγορές πάντως σε Κίνα και Νότια Κορέα να παραμένουν κλειστές για την αργία του σεληνιακού νέου έτους.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άλμα 1,7% στις 27.533,60 μονάδες.
Ο S&P/ASX 200 ενισχύεται 1,2%, ενώ οι δείκτες σε Νέα Ζηλανδία και Ινδονησία κερδίζουν 1,9% και 1,1% αντίστοιχα.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στη Νέα Ζηλανδία έδειξαν ότι ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό στο 3,2%, με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Grant Robertson να κάνει λόγο για ένα “εξαιρετικά θετικό” αποτέλεσμα.
Στη Wall Street οι δείκτες συμπλήρωσαν χθες τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις αντλώντας ώθηση από τους κλάδους της ενέργειας και την τεχνολογία. Τα κέρδη ακολουθούν πάντως ένα ισχυρό sell-off τον Ιανουάριο, με τους S&P 500 και Nasdaq να γνωρίζουν τις χειρότερες απώλειες από τον Μάρτιο του 2020 καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν πώς θα επηρεαστούν η οικονομία και τα εταιρικά κέρδη από τις επερχόμενες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων που σχεδιάζει η Fed για να αντιμετωπίσει το άλμα του πληθωρισμού σε υψηλό τεσσάρων δεκαετιών.
Σχετικά Νέα
Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών: Ημερίδα για την ψηφιοποίηση, τεχνολογία και επαναβιομηχανοποίηση και στο χώρο της Υγείας
Ημερίδα της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) με τίτλο “Υγεία, Ψηφιοποίηση, Τεχνολογία & Επαναβιομηχανοποίηση”, πραγματοποιήθηκε.
Κωνσταντινούπολη: Δύο απανωτοί σεισμοί 6,2 και 5 Ρίχτερ
Δύο απανωτοί σεισμοί σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Τετάρτης, με τους κατοίκους να τρομοκρατούνται. Συγκεκριμένα.
Βανς: Χρειάζονται εδαφικές παραχωρήσεις για να λήξει ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας
ΟΑμερικανός αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον έχει δώσει μια «πολύ ρητή.
Πρόεδρος Ρεπουμπλικανικού κόμματος Τουρκίας: «Ο Ερντογάν πουλάει την Κύπρο»
Επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ,.