Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης παρά το αρνητικό κλείσιμο των δεικτών της Wall Street χθες, με τους επενδυτές να αντλούν ώθηση από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα κυβερνητικά ομόλογα που κάπως άμβλυνε τις ανησυχίες για την πιθανότητα να ακολουθήσουν αυξήσεις των επιτοκίων.

Η απόδοση στο αμερικανικό 10ετές συνέχισε να υποχωρεί σήμερα, διολισθαίνοντας στο 1,4%. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε ξεπεράσει το 1,5% σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό ράλι από το 0,9% που ήταν στην αρχή του έτους.

Οι εκτιμήσεις ωστόσο ότι η οικονομική ανάπτυξη τους επόμενους μήνες θα συνεχίσει να κερδίζει ορμή – καθώς θα προχωρούν οι μαζικοί εμβολιασμοί των πληθυσμών – συνεχίζουν να τροφοδοτούν τον προβληματισμό για το ενδεχόμενο υψηλότερου πληθωρισμού που θα μπορούσε να φέρει το τέλος της πολιτικής των μηδενικών επιτοκίων από τις κεντρικής τράπεζες.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 29.559,10 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άλμα 2,4%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 1,95%.

Ο Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύεται 1,3%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,8% στον απόηχο των κυβερνητικών στοιχείων που έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,1% σε τριμηνιαία βάση το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 ωστόσο η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,1%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα