Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με θετικά πρόσημα κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με την εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ μετοχή του τεχνολογικού γίγαντα Alibaba να σημειώνει άλμα μετά την επανεμφάνιση του ιδρυτή Jack Ma.

Ειδικότερα, η μετοχή της Alibaba σημειώνει ”άλμα” άνω του 5%, καθώς ο Jack Ma εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο απευθύνεται σε δασκάλους της υπαίθρου στο πλαίσιο μιας από τις πρωτοβουλίες του φιλανθρωπικού του ιδρύματος. Ήταν η πρώτη του εμφάνιση μετά από εβδομάδες μακριά από τα φώτα δημοσιότητας, καθώς οι εταιρείες του βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξημένους ρυθμιστικούς ελέγχους.

Οι μετοχές και άλλων κινεζικών εταιρειών εισηγμένων στο Χονγκ Κονγκ επίσης σημείωσαν άνοδο, με τις μετοχές των Tencent και Meituan να ενισχύονται κατά 3,13% και 3,64% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κερδίζει 0,87%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shenzhen component προσθέτει 1,42% και ο Shanghai composite καταγράφει άνοδο 0,47%.

Σημειώνεται πως το βασικό επιτόκιο ενός έτους στην Κίνα καθώς και το πενταετές παρέμειναν και τα δύο αμετάβλητα, στο 3,85% και 4,65%, αντίστοιχα, σύμφωνα με τις προσδοκίες της πλειονότητας των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με κέρδη 0,71% ενώ ο ιαπωνικός Nikkei 225 έκλεισε με απώλειες 0,38%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,41%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή της νοτιοκορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας Kia Motors σημείωσε ”άλμα” άνω του 8% καθώς η εταιρεία εξετάζει πρότζεκτ ηλεκτρικών αυτοκινήτων με πολλές εταιρείες, σύμφωνα με το Reuters. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από ένα τοπικό δημοσίευμα που ανέφερε ότι η μητρική της Kia, Hyundai Motor Group, είχε αποφασίσει ότι η Kia θα ήταν υπεύθυνη για την προτεινόμενη συνεργασία με τον τεχνολογικό γίγαντα Apple για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σχετικά Νέα