

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής μετά το χθεσινό ράλι των δεικτών της Wall Street σε νέα ρεκόρ στον απόηχο της μείωσης των επιτοκίων από την Federal Reserve κατά 50 μονάδες βάσης, όπως περίμεναν οι αναλυτές.
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε με τη σειρά της σήμερα τις εκτιμήσεις, διατηρώντας το επιτόκιο της αμετάβλητο κοντά στο 0,25% – το υψηλότερο από το 2008 – με τους αναλυτές να περιμένουν μια αύξηση τους επόμενους μήνες.
Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή σκαρφάλωσε 2,8% τον Αύγουστο στην Ιαπωνία, μετά από άνοδο 2,7% τον προηγούμενο μήνα. Η ενίσχυση των τιμών τους τελευταίους μήνες έχει οδηγήσει την κεντρική τράπεζα της χώρας σε τροχιά για την περαιτέρω σύσφιξη της πολιτικής της.
Στην Κίνα, η κεντρική τράπεζα επίσης κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια της, με το βασικό επιτόκιο ενός έτους – που επηρεάζει τις επιχειρήσεις και τα περισσότερα δάνεια προς τα νοικοκυριά – στο 3,35% και το πενταετές στο 3,85%.
Στο ταμπλό τώρα, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 1,5% στις μονάδες 37.723,91 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix κερδίζει 1%.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai χάνει 0,4% κερδίζει και ο CSI 300 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης κινείται με μικρές απώλειες 0,2%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,2%.
Στις ΗΠΑ και οι τρεις δείκτες ενισχύθηκαν χθες, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να κλείνει στις 42.025,19 μονάδες, ξεπερνώντας το επίπεδο των 42.000 μονάδων για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο S&P 500 έκλεισε επίσης σε ρεκόρ στις 5.713,64, ξεπερνώντας τις 5.700 μονάδες για πρώτη φορά. Ο τεχνολογικός Nasdaq στο μεταξύ, σημείωσε άλμα 2,5%.
Σχετικά Νέα
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.
Δασμοί: Και δεύτερο αεροσκάφος της Boeing επιστρέφει στις ΗΠΑ από την Κίνα
Ένα δεύτερο αεροσκάφος της Boeing που προοριζόταν για κινεζική αεροπορική εταιρεία κατευθυνόταν πίσω στις.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Υεμένη: Οι Χούθι κάνουν λόγο για 12 νεκρούς σε βομβαρδισμούς που αποδίδουν στις ΗΠΑ
Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας του Πάσχα.