Θεσσαλονίκη: Βίαιες προσαγωγές οικολόγων διαδηλωτών

Εικόνες ντροπής κυκλοφόρησαν σήμερα, Δευτέρα (13/3), από τη Θεσσαλονίκη, στις οποίες άνδρες της Αστυνομίας διακρίνονται να προσαγάγουν μέλη οικολογικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων και να τους σέρνουν, κυριολεκτικά, μέχρι τα περιπολικά.

Ήδη από νωρίς το πρωί, συγκεντρώμενοι στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς, διαμαρτύρονταν κατά της κοπής δεκάδων δέντρων, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην πλατεία, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δήμου Θεσσαλονίκης,

Ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα, οι διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο και επιχείρησαν να εμποδίσουν το έργο των συνεργείων του δήμου. Έτσι, κλήθηκε η αστυνομία και προχώρησε σε 14 προσαγωγές.

Ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Οικολογία Αλληλεγγύη”, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Σημειώνεται, οτι οι 41 λεύκες που απειλούνται να κοπούν έχουν χαρακτηριστεί “επικίνδυνα” από τον δήμο, ενώ έχει αποφασιστεί η αντικατάστασή τους με διπλάσιο αριθμό δέντρων, “υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης”.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδες οικολόγων είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κατά της απόφασης κοπής, ζητώντας να “παγώσουν” οι εργασίες, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα