

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης των τεσσάρων βαγονιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που «περιμένουν» στον επιβατικό σταθμό Θεσσαλονίκης για να μεταφερθούν ασθενείς covid, σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ήδη έχει διαμορφωθεί μερικώς το ένα από τα τέσσερα βαγόνια τύπου «πούλμαν», ενώ υπάρχει ετοιμότητα για να προχωρήσουν οι εργασίες ώστε να μπορούν να μεταφερθούν με φορεία – κάψουλες οι ασθενείς που θα διακομισθούν σε νοσοκομεία της Αττικής.
Ο συρμός που βρίσκεται στο Ν.Σ.Σταθμό της Θεσσαλονίκης σε σημείο που θα μπορεί να γίνει ευκολότερα και με ασφάλεια η μεταφορά των ασθενών, αποτελείται από τέσσερα βαγόνια τύπου πούλμαν, ένα βαγόνι- κυλικείο και ένα βαγόνι –κουπέ.
Οι ασθενείς θα τοποθετηθούν στα βαγόνια- πούλμαν, αφού αφαιρεθούν τα καθίσματα επιβατών. Τα βαγόνια αυτά είναι χωρητικότητας 80 επιβατών το καθένα, αλλά φυσικά, με τις αναγκαίες διαμορφώσεις που θα γίνουν , θα μπορέσουν να τοποθετηθούν 30-40 φορεία με ασθενείς. Στο βαγόνι κουπέ πιθανότατα θα ανεβούν οι υγειονομικοί που θα τους συνοδεύουν.
Σχετικά με τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί από υγειονομικούς, για το εάν και κατά πόσο είναι κατάλληλος αυτός ο τρόπος μεταφοράς ασθενών με covid, αντί της αεροδιακομιδής, τονίσθηκε ότι από τη στιγμή που οι ασθενείς θα βρίσκονται στις ειδικές αυτές κάψουλες, μάλλον δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Όπως και αν έχει, ο Σιδηρόδρομος είναι σε ετοιμότητα για να συμβάλλει στη διαχείριση της πολύ δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα συνολικά , αλλά οι αποφάσεις για τη διακομιδή ασθενών με το τραίνο θα ληφθούν από τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές.
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: Τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Ο καιρός σήμερα και τις επόμενες ημέρες
Και σήμερα αναμένεται γενικά ηλιόλουστος καιρός, με εξαίρεση μεσημεριανές-απογευματινές μπόρες και καταιγίδες σε Ήπειρο,.
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη – Τι ισχύει για τον Δακτύλιο
Με τροποποιήσεις θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα (21/4), αλλά.