

Τετράωρη στάση εργασίας (από τις 5 έως τις 9 το πρωί) αποφάσισε, για την προσεχή Δευτέρα 10 Αυγούστου, το διοικητικό συμβούλιο του συνδικάτου των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, αποστέλλοντας σχετικό εξώδικο στα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.
Το συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, όρισε την πρώτη στάση εργασίας για την επόμενη εβδομάδα ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για νέα διαβούλευση, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσερμενίδης, προσθέτοντας ότι «αύριο, μεθαύριο θα γίνει σχετική ψηφοφορία μεταξύ των εργαζομένων για να αποφασιστεί η διενέργεια επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση της διοίκησης του ΟΑΣΘ και του αρμόδιου υπουργείου στα αιτήματα των εργαζομένων».
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη, ήδη υπήρξε επικοινωνία με τον ΓΓ Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο και δόθηκε η υπόσχεση ότι μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ απόφαση για την καταβολή των επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ που προβλέπεται στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία έληξε τον Ιούνιο, αλλά δεν καταβάλλονται από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.
Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδας αναμένεται και συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ, Γιώργο Σκόδρα, στην οποία αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα της προμήθειας ανταλλακτικών, ώστε να επισκευαστούν λεωφορεία που παραμένουν παροπλισμένα στα αμαξοστάστια του Οργανισμού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. «Σήμερα κυκλοφόρησαν περί τα 170 λεωφορεία. Εάν έρθουν ανταλλακτικά μπορούμε να βγάλουμε άλλα περίπου εκατό, ώστε να πάρει μια ανάσα η πόλη», υπογράμμισε ο κ. Τσερμενίδης.
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: «Kρατούσε αναμμένη κροτίδα στα χέρια του και την επιδείκνυε»
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος βρίσκεται στη σκηνή σε γλέντι σε χωριό της.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Ποιους σταθμούς θα περιλαμβάνει
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις πινακίδες – Πού μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία
Σε λειτουργία είναι από τις 10 Απριλίου η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCar, για.
Καιρός: Εβδομάδα «Ψυχρών Λιμνών» και απογευματινής αστάθειας
Δελτίο καιρού: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας εν όψει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόγνωση καιρού ο.