

Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας στα Τέμπη ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι προχώρησαν στη συγκρότηση του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023.
Για τους στόχους και τα επόμενα βήματά τους μίλησαν το απόγευμα οι συγγενείς σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο δημαρχείο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
Οι πρωταρχικοί στόχοι του νεότευκτου σωματείου, όπως ανακοινώθηκε, είναι:
-Να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους είναι υπεύθυνοι ή εγκληματικά ανεύθυνοι για το δυστύχημα και να τιμωρηθούν πραγματικά
-Να μην επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο έγκλημα».
«Δεν ήταν αμέλεια, ήταν έγκλημα. Το κράτος μπορούσε να κάνει τα μέγιστα, δεν έκανε τίποτα», είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της στην εκδήλωση, η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Καρυστιάνου, μητέρα της 20χρονης Μάρθης, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα.
Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν το δυστύχημα να θεωρηθεί κακούργημα, να σταματήσει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος, μέχρι να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα για την ασφαλή μετακίνηση και η Βουλή που θα προκύψει μετά από τις εκλογές να προχωρήσει στην υλοποίησή τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ακόμη, ζητούν να δοθούν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς τα ονόματα των συγγενών τους. Στις 6 Μαίου, ο Σύλλογος Πληγέντων θα πραγματοποιήσει ανάλογη εκδήλωση στη Λάρισα.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε όχημα της Αεροπορίας Στρατού με 13 επιβάτες
Στις φλόγες τυλίχτηκε όχημα της Αεροπορίας Στρατού, τύπου βαν, ενώ βρισκόταν εν κινήσει μεταφέροντας δεκατρείς ένστολους. Το περιστατικό.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ουδέποτε η διοίκηση παρενέβη, παρακώλυσε, καθοδήγησε ή αντέδρασε στη διεξαγωγή ελέγχων
Ουδέποτε η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ παρενέβη, παρακώλυσε, καθοδήγησε ή αντέδρασε στην διεξαγωγή των ελέγχων.
Σεισμός 3,4 Ρίχτερ ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό – Στα 11,5 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος
Σεισμός μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:51 το απόγευμα της Τρίτης (20.05.2025).
Καιρός: Προ των πυλών νέο κύμα αφρικανικής σκόνης – Οι 6 περιοχές που θα επηρεαστούν
Ένα νέο κύμα μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης έχει ξεκινήσει προς την Κεντρική Μεσόγειο και κυρίως.