Θεσσαλονίκη: «Με χτυπούσε μπροστα στα παιδιά, φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσει»

Τον απόλυτο εφιάλτη της κακοποίησης έζησε επί χρόνια μια γυναίκα από τον σύντροφό της και πατέρα των παιδιών της, κατάφερε ωστόσο να ξεφύγει…

Η γυναίκα διηγήθηκε όσα σοκαριστικά πέρασε στα χέρια του άντρα της και πώς βρήκε το κουράγιο να φύγει για να γλιτώσει τη ζωή της.

«Στην αρχή ήμασταν πολύ αγαπημένοι. Μου έλεγε ότι με αγαπούσε, μου έφερνε δώρα, λουλούδια και ξαφνικά κάποια στιγμή άρχισε να αλλάζει η συμπεριφορά του. Ήταν απόμακρος», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ξαφνικά γύρισε μία μέρα από τη δουλειά. Δεν είχα προλάβει να μαγειρέψω. Άρχισε να με βρίζει, να μου μιλάει πολύ άσχημα. Γύρισε το βράδυ αργά, ήταν πιωμένος και δεν μου είπε κάτι. Του είπα απλά “γιατί με έβρισες; Γιατί μου φώναξες;”. Και τότε ήταν η πρώτη φορά που με χτύπησε» δήλωσε στο Μega η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη.

«Φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσει»
Η γυναίκα αποκάλυψε πως το μαρτύριο κράτησε πέντε χρόνια, με τον σύζυγό της να την χτυπά πολλές φορές μπροστά στα μάτια των παιδιών τους. «Εκτός από τις φωνές και ότι μου μιλούσε πάρα πολύ άσχημα, ένιωθα ντροπή για μένα, για τον εαυτό μου από αυτά που μου έλεγε. Δεν είχε ξανασηκώσει χέρι μέχρι εκείνο το βράδυ», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Περάσαμε κοντά 5 χρόνια σε αυτή την κατάσταση. Με χτύπησε πολλές φορές. Με χτύπησε μπροστά στα παιδιά, ούρλιαζαν. Δεν ήξερα τι να κάνω, τον αγαπούσα πάρα πολύ και φοβόμουν να φύγω. Έτρωγα πολύ ξύλο, μέχρι που μία μέρα φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσει. Ότι θα χτυπήσει τα παιδιά μου».

Τότε ήταν που πήρε την απόφαση να φύγει από το κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο ζούσε και απευθύνθηκε στους γονείς της, όμως εκεί βρηκε την πόρτα κλειστή. «Μου είπαν “πού θα πας παντρεμένη, με δύο παιδιά;”».

Πλέον μένει σε μία φίλη της μαζί με τα παιδιά της.

Παράλληλα, σκέφτεται να απευθυνθεί στην Αστυνομία, καθώς φοβάται πως ο σύζυγός της θα της επιτεθεί ξανά και ότι ίσως αυτή τη φορά την σκοτώσει.

Πάνω από 8.000 καταγγελίες
Μιλώντας για τα περιστατικά κακοποίησης, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, τόνισε πως έχουν γίνει πάνω από 8.000 καταγγελίες στην Αστυνομία και στα γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας.

«Το βασικό που πρέπει να κάνει μία γυναίκα είναι να φύγει. Πολλές γυναίκες που φτάνουν στο αστυνομικό τμήμα διστάζουν να καταγγείλουν, γιατί φοβούνται τον κακοποιητή», δήλωσε και συμβούλευσε τις γυναίκες να καταγγέλουν τους κακοποιητές τους, καθώς υπάρχουν συμβουλευτικά κέντρα που μπορούν να τους παρέχουν υποστήριξη, τα γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας και η αυστηροποίηση της νομοθεσίας πάνω σε θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

«Δεν υπάρχει λόγος μία γυναίκα να υπομένει την κακοποίηση και τον κακοποιητή. Η βία λειτουργεί κλιμακωτά», ανέφερε με την σειρά της η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη και συνέχισε: «Υπάρχει απομάκρυνση, υποτίμηση, απουσία, θυμός. Αυτό που είναι ελπιδοφόρο είναι ότι βλέπω γυναίκες που μιλούν, αλλά και άντρες που ζητούν βοήθεια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα