

Το γαλάζιο χρώμα της θάλασσα στην παραλία Αγίας Τριάδας στο Δήμο Θερμαϊκού μετατράπηκε σε σε καφέ-κόκκινο.
Το εν λόγω φαινόμενο καταγράφεται κατά διαστήματα τις τελευταίες ημέρες από την Περαία έως και την Αγία Τριάδα, ενώ έχει παρατηρηθεί και άλλες χρονιές την αντίστοιχη περίοδο, όπως αναφέρει το ertnews.gr.
Η εικόνα σύμφωνα με το Δήμο δεν είναι αποτέλεσμα ρύπανσης, αλλά οφείλεται σε φυσικές διεργασίες που αφορούν τα φύκια σε συνδυασμό με τις μετεωρολογικές συνθήκες. Η ποιότητα των νερών στις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού ελέγχεται τακτικά από το πρόγραμμα «γαλάζιες σημαίες».
Να σημειωθεί πως γαλάζιες σημαίες έχουν οι παραλίες Αγίας Τριάδας /ΠΙΚΠΑ, Μηχανιώνας-Τουρμπαλί, Νέων Επιβατών, Περαίας-Κοχύλι και Περαίας-Πλατεία Μνήμης.
Σχετικά Νέα
Βουλή: Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη ύστερα από μήνυση συγγενών
Νέα ποινική δικογραφία για την υπόθεση των Τεμπών διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή, σύμφωνα με.
Κλειστό το Φαράγγι της Σαμαριάς λόγω του σεισμού των 6,1 Ρίχτερ στην Κάσο
Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του φαραγγιού της Σαμαριάς λόγω του σεισμού των 6,1 Ρίχτερ.
Επεισόδια στη Νομική: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι έξι συλληφθέντες – Μόνο τρεις εξ αυτών δηλώνουν φοιτητές
Ενώπιον του Εισαγγελέα θα βρεθούν οι έξι συλληφθέντες που έφυγαν λίγο μετά τις 09:00 από τη.
Φλώρινα: Νέο σκάφος για τη φύλαξη της Πρέσπας – Eνίσχυση της συνοριοφυλακής με νέο προσωπικό
Ένα νέο σκάφος για τη φύλαξη της Πρέσπας θα παραδοθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας,.