

Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι για Άγιο Βασίλειο, Ωραιόκαστρο και Χαλκηδόνα, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και του παγετού που έπληξαν χθες το απόγευμα και το βράδυ τη Θεσσαλονίκη.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, “οι δρόμοι στις συγκεκριμένες περιοχές παραμένουν κλειστοί μετά από απόφαση της Τροχαίας, ενώ αναμένεται να δοθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας η άδεια στα εκχιονιστικά μηχανήματα να επέμβουν στις περιοχές”.
Συγκεκριμένα απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων στην Επαρχιακή οδό Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου, στην Επαρχιακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου και στην Επαρχιακή οδό Ξηροχωρίου – Προχώματος, στο τμήμα από τη διασταύρωση Βαθυλάκκου – Αγιονερίου έως τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης Ξηροχωρίου, Δήμου Χαλκηδόνος.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη “ανοιχτοί” είναι όλοι οι δρόμοι στην Χαλκιδική, ενώ αλυσίδες χρειάζονται σε ορεινά σημεία του Πολυγύρου και στο οδικό δίκτυο από Αρναία προς Ιερισσό.
Το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση του καιρού, ενώ σύμφωνα με την κ. Στεργιάδη “παγετός πρόκειται να σημειωθεί κατά τις βραδινές ώρες”.
Στα λευκά παραμένει η Δυτική Μακεδονία με το οδικό δίκτυο να είναι ανοιχτό, ενώ σε ισχύ είναι οι χθεσινοβραδινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εκδόθηκαν από την Τροχαία. Η Εγνατία οδός σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαο Συλλίρη, είναι ανοιχτή, όμως, όπως επισημαίνει “οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν στα αυτοκίνητά τους αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες ή να φοράνε χιονολάστιχα”.
“Χθες το βράδυ είχαμε μία πολύ δύσκολη νύχτα καθώς το έργο του αποχιονισμού σε πολλές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, δυσχέραιναν οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή”, θα σημειώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Συλλίρης
Ήπια ήταν η επέλαση του χιονιά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με το χιόνι να γίνεται αισθητό μόνο σε ορεινές περιοχές. Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜ-Θ Κωνσταντίνο Χουβαρδά, “αλυσίδες χρειάζονται μόνο σε ορεινές περιοχές λόγω του παγετού, ενώ χιονόπτωση σημειώθηκε στη Σαμοθράκη”.
Σχετικά Νέα
Αγία Παρασκευή: Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη δύο ανήλικοι που οδηγούσαν κλεμμένη μηχανή
Δύο ανήλικοι 15 και 17 ετών συνελήφθησαν πρωινές ώρες της Τρίτης (22-4-2025) στην Αγιά.
-
Κεφαλονιά: Μάχη για τη ζωή του δίνει το 3χρονο αγοράκι μετά τη φωτιά στο σπίτι του – Υπέστη διπλό θερμικό έγκαυμα
Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το 3χρονο αγοράκι που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη.
Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμό στην Κωνσταντινούπολη: Θα ακολουθήσει και μεγαλύτερος, μπορεί να επηρεαστεί το βόρειο Αιγαίο
Ο ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Τετάρτης (23/04/2025).
Γιατροί έγραψαν σε 2 μέρες 40 κουτιά ηρεμιστικά σε ανυποψίαστο 72χρονο
Δύο γιατροί συνταγογράφησαν μέσα σε δύο ημέρες 40 κουτιά με ηρεμιστικά χάπια σε έναν.