Θεσσαλονίκη: Κέρδισε τη μάχη με τον κορωνοϊό η 17χρονη μετά από 40 μέρες

Χαρμόσυνα είναι τα νέα για τη 17χρονη που νόσησε σοβαρά από κορωνοϊό και μάλιστα διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Η κοπέλα βγήκε και από την απλή κλινική Covid-19 του νοσοκομείου, στην οποία μεταφέρθηκε αφού πήρε εξιτήριο από τη ΜΕΘ στα τέλη Αυγούστου, καθώς είναι πλέον αρνητική στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η νεαρή είναι καλά στην υγεία της και θα προχωρήσει σε φυσιοθεραπείες προκειμένου να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και να επιστρέψει στο σπίτι της.

Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη είχε νοσήσει με κορωνοϊό και είχε διασωληνωθεί στα μέσα Αυγούστου μετά από τις διακοπές της.

Η περίπτωσή της είχε προβληματίσει τους γιατρούς, καθώς δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας (υποκείμενο νόσημα), κατά το παρελθόν.

«Καμπανάκι» για τους νέους

Μιλώντας στη Voria.gr, ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Α ́ Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ και επικεφαλής του Κέντρου Αναφοράς Covid-19 στη Βόρεια Ελλάδα, Συμεών Μεταλλίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και υπενθύμισε πως χρειάζεται προσοχή από όλους, ακόμη και τους νέους για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

«Η περίπτωση της 17χρονης είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, ωστόσο συμβαίνει. Κανένας δεν είναι άτρωτος στον ιό. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται προσοχή από όλους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η 17χρονη είναι η νεαρότερη ασθενής με κορωνοϊό στην Ελλάδα που εισήλθε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και διασωληνώθηκε.

Πηγή: www.voria.gr

Σχετικά Νέα