

Κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποίησαν το πρωί μέλη φοιτητικών παρατάξεων.
Οι φοιτητές, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος», πραγματοποίησαν την κατάληψη νωρίς το πρωί, πριν ακόμη προσέλθουν οι εργαζόμενοι στη διοίκηση του πανεπιστημίου.
Αίτημά τους είναι «να λάβει υπόψη της η Σύνοδος των Πρυτάνεων ότι φοιτητικοί σύλλογοι και πανεπιστημιακή κοινότητα εναντιώνονται στο νομοσχέδιο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, των διαγραφών, των πειθαρχικών και της βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ».
Τη συμπαράστασή τους στους συμφοιτητές τους, που πήραν την πρωτοβουλία την κατάληψης, εξέφρασαν στη συνέχεια και φοιτητές που εκπροσωπούν στις διοικήσεις των συλλόγων το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. «Οι φοιτητικοί σύλλογοι δηλώνουν ξεκάθαρα πως το νέο νομοσχέδιο δεν συμβαδίζει σε καμία περίπτωση με τις πάγιες ανάγκες τους για ολόπλευρη μόρφωση και σπουδές. Καταδικάζουν την ένταση της καταστολής, την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας που στόχο έχει να προκαλέσει σιγή νεκροταφείου, να καλλιεργήσει το συμβιβασμό και τη συναίνεση», αναφέρουν.
Σχετικά Νέα
-
Σεισμός στην Αμοργό: Δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Αμοργό στις 11.32π.μ. της Κυριακής σύμφωνα με την.
-
Αναστάτωση στα Μάλια μετά την Ανάσταση – 31χρονος ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλούσε να πέσει από μπαλκόνι
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στα Μάλια, στην Κρήτη, λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση, καθώς ένας.
Πυρκαγιά σε οικία στο Τρίστρατο Άργους – Εντοπίστηκε σορός αγνώστων στοιχείων
Σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οικία στην περιοχή Τρίστρατο.
Αναστάτωση στη Χερσόνησο: 31χρονος αλλοδαπός ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα και απειλούσε να πέσει
Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σε περιοχή της Χερσονήσου, όταν 31χρονος αλλοδαπός.