

Στη Θεσσαλονίκη την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο σε έναν 21χρονο Αλγερινό. Καταδικάστηκε για τον άγριο φόνο 24χρονου συμπατριώτη του, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Κατά την απολογία του, ο 21χρονος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι σκότωσε εν βρασμώ τον 24χρονο στη Θεσσαλονίκη, επειδή το θύμα τον παρενοχλούσε σεξουαλικά, καθώς και ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα επειδή, προηγουμένως, του είχε επιτεθεί με ψαλίδι.
Ο 21χρονος χτύπησε το θύμα με μαχαίρι που άρπαξε από σουβλατζλίδικο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα!
Ο δράστης κρίθηκε ένοχος για «ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων».
Σύμφωνα με το GRTimes.gr, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 21χρονο, ενώ αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.
«Συνέχισε να βρίζει στα αραβικά ενώ ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος. Με χτύπησε με το ψαλίδι και ήθελα να αμυνθώ. Έκλεψα το μαχαίρι από ένα μαγαζί. Ήθελε να με βιάσει. Ήμουν θολωμένος. Βρισκόμουν υπό την επήρεια ναρκωτικών χαπιών», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο 21χρονος.
Το έγκλημα έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021, στην περιοχή της πλατείας Αριστοτέλους.
Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, ο 24χρονος Αλγερινός έφερε πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που οδήγησαν στον θάνατό του.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Κατηγορούνται πως βίαζαν τις ανήλικες κόρες τους – Προφυλακίστηκε το ανδρόγυνο
Στη φυλακή οδηγείται αντρόγυνο που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο ανήλικες θυγατέρες του..
Τέμπη: «Ηθικός εκτροχιασμός» μετά το πόρισμα Καρώνη – Διχασμένοι οι επιστήμονες, «θύελλα» πολιτικών αντιδράσεων
Σύννεφο σκόνης για την πυρόσφαιρα και τα έλαια σιλικόνης σήκωσε το πόρισμα του καθηγητή.
Αργολίδα: Εντύπωση προκαλεί αράχνη-πασχαλίτσα που εμφανίστηκε στους Μύλους – Πόσο επικίνδυνη είναι
Μία σπάνια άραχνη-πασχαλίτσα εμφανίστηκε στους Μύλους στην Αργολίδα την Τρίτη, 13 Μαΐου, προκαλώντας εντύπωση στους.
Καιρός: Πλησιάζει υποτροπικός αεροχείμαρρος – Πότε θα χτυπήσει την Ελλάδα
Φθινόπωρο θα θυμίζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά,.