Θεσσαλονίκη: Φρίκη με ακρωτηριασμό και δεύτερου γατιού – Φιλόζωοι καταθέτουν υπόμνημα στον εισαγγελέα

Νέα κτηνωδία σημειώθηκε στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό ενός ακρωτηριασμένου γατιού. Μάλιστα, στην ίδια περιοχή, είχε εντοπιστεί και ο «Ήφαιστος», το γατάκι που ήταν ακρωτηριασμένο στα 3 πόδια του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr το ακρωτηριασμένο γατάκι εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Λαγκαδά. Είναι η δεύτερη κατά σειρά περίπτωση ακραίας κακοποίησης ζώου, υπενθυμίζοντας ότι πριν από δύο εβδομάδες είχε εντοπιστεί ο «Ήφαιστος», το γατί με τα τρία ακρωτηριασμένα πόδια. Δυστυχώς, όμως, το γατάκι που εντοπίστηκε πριν από λίγες ώρες, έχασε τη ζωή του προκαλώντας την οργή των φιλοζωικών οργανώσεων για τα αντανακλαστικά της Ελληνικής Αστυνομίας, με δεδομένο πως ο δράστης – ή οι δράστες – δεν έχουν συλληφθεί, ούτε καν ταυτοποιηθεί.

Θα ζητήσουν ακρόαση από την ΕΛ.ΑΣ.

«Θα ζητήσουμε ακρόαση από τον Περιφερειακό Διευθυντή των Αστυνομικών Τμημάτων και θα τον ενημερώσουμε για τις σοβαρές παραλείψεις και την παράβαση καθηκόντων των αστυνομικών. Δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις, είναι ακόμη και η υπόθεση με το καταφύγιο στο Κιλκίς, που έπρεπε να είχε προχωρήσει η υπόθεση εδώ και αρκετές ημέρες», ανέφερε στο ThessToday.gr η πρόεδρος της Φιλοζωικής Α.Μ.Κ.Ε «Αδέσποτα Σέιχ Σου», Βούλα Τζάνου.

«Είναι απίστευτη η καταγγελία – Δείχνει σοκαριστική δραστηριότητα»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνοδεία του δικηγόρου Όθωνα Παπαδόπουλου θα προχωρήσουν στην καταγγελία ώστε να διερευνηθεί σε βάθος το σοκαριστικό περιστατικό. «Με τον νέο νόμο η κακοποίηση ζώου είναι αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα. Είναι απίστευτη η καταγγελία και δείχνει σοκαριστική δραστηριότητα και βαρβαρότητα σε βάρος του γατιού», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος στο ThessToday.gr.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, έχει ζητηθεί η διενέργεια έρευνας ώστε να εντοπιστεί η σορός του ζώου, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

γατάκι

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα