

Ένας 21χρονος αλλοδαπός και ένας 27χρονος είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος εργαζομένων σε καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε διάστημα περίπου δύο μηνών μπούκαραν σε 7 καταστήματα κρατώντας όπλο και ακινητοποιώντας τους εργαζομένους σε αυτά, προκειμένου να βουτήξουν τις εισπράξεις.
Η δράση της συμμορίας διακριβώθηκε μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπιση Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.
Για την υπόθεση συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος ένας 21χρονος αλλοδαπός, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα εκρηκτικά, περιλαμβάνεται και ένας 27χρονος, ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας.
Όπως αναφέρει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με την ύπαρξη εγκληματικής ομάδας που διαπράττει ένοπλες ληστείες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και ύστερα από αστυνομικές ενέργειες, εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, καθώς και δημιουργίας προφίλ (profiling), πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των κατηγορούμενων.
Πώς δρούσε το δίδυμο των κακοποιών
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οπως προέκυψε από την έρευνα, η δράση τους τοποθετείται χρονικά από τον Οκτώβριο έως το Νοέμβριο του 2024, διάστημα κατά το οποίο από κοινού οι -2- εμπλεκόμενοι, χρησιμοποιώντας «επιχειρησιακό» όχημα, μετέβαιναν στους στόχους τους και αφού ακινητοποιούσαν τα θύματά τους, υπό την απειλή όπλου, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από τις εισπράξεις των καταστημάτων, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των -26.280- ευρώ.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες, έχει πιστοποιηθεί η εμπλοκή των κατηγορουμένων σε -4- περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα τυχερών παιγνίων, εκ των οποίων -1- σε απόπειρα, -1- ληστεία σε φαρμακείο, καθώς και -1- ληστεία σε κατάστημα ψιλικών, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Επισημαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, κατά την οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε ρουχισμός που έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη τέλεση των ανωτέρω πράξεων.
Σχετικά Νέα
-
Ανακαινίσεις ακινήτων: Έκπτωση φόρου και το 2025 – Ποιοι και πόσα κερδίζουν
Επεκτείνεται και για το τρέχον έτος, η φορολογική ελάφρυνση για όσους αναβαθμίσουν ενεργειακά, λειτουργικά.
Θεσσαλονίκη: Πορεία στο κέντρο της πόλης για τη γενοκτονία των Αρμενίων
Με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, οι Αρμένιοι της.
-
Κίνα: Οι ΗΠΑ πρέπει να ανακαλέσουν τους μονομερείς δασμούς
Η Κίνα απαίτησε από τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν όλους τους μονομερείς δασμούς και αρνήθηκε.
Φον ντερ Λάιεν στο Λονδίνο: Συνάντηση με τον Στάρμερ και ομιλία στη Διεθνή Σύνοδο για την Ενέργεια
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, βρίσκεται σήμερα στο Λονδίνο για.