Θεσσαλονίκη: Εθελοντικές περιπολίες για την προστασία του Σέιχ Σου

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ο Στέλιος Βαϊρλής, επικεφαλής της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών ξεκίνησε περιπολία στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου.

Περισσότερες από 60 εθελοντικές διασωστικές ομάδες δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, 20 από αυτές προστατεύουν τον πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης.

Το πρωί της Παρασκευής το Σέιχ Σου κινδύνεψε για μία ακόμα φορά από έναν 25χρονο εμπρηστή, που έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.

Παρά τα τσουχτερά πρόστιμα, δε λείπουν οι ασυνείδητοι που ανάβουν φωτιές στο Σέιχ σου για να κάνουν μπάρμπεκιου.

Οι εθελοντές περιμένουν τη λειτουργία των ραντάρ πυρανίχνευσης, που έχει τοποθετήσει η Περιφέρεια αλλά δεν έχει ακόμη παραλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ποιος από τους δύο φορείς θα λειτουργεί τις κάμερες και θα αναλάβει την συντήρησή τους.

Φέτος πάντως, σύμφωνα με τους εθελοντές το δάσος του Σέιχ Σου έχει καλύτερη εικόνα μετά την απομάκρυνση των ξερών δέντρων και τον έγκαιρο καθαρισμό των δρόμων, που το διασχίζουν. Οι περιπολίες της πυροσβεστικής θα είναι φέτος αυξημένες λόγω των εργασιών για την κατασκευή του Flyover ενώ έχουν τοποθετηθεί περισσότερες δεξαμενές νερού.

πηγή:ertnews.gr
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα