

Ελεύθερη με περιοριστικό όρο αφέθηκε, μετά την απολογία της στην Ειδική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η εφοριακός από τη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται για απευθείας αναθέσεις συμβάσεων σε εταιρείες – προμηθευτές, λαμβάνοντας αθέμιτα ωφελήματα, κατά το τελευταίο 7μηνο, συνολικού ύψους 42.500 ευρώ.
Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί πέντε ακόμη ιδιώτες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και υπάλληλοι, που ομοίως αφέθηκαν ελεύθεροι, είτε με περιοριστικό όρο είτε χωρίς.
Η υπόθεση ερευνήθηκε, κατόπιν καταγγελίας, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Σε βάρος των κατηγορούμενων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, απιστία, απάτη και εγκληματική οργάνωση (συμμορία).
Όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες. Ειδικότερα, η εφοριακός, που σύμφωνα με την αρχική καταγγελία ήταν υπεύθυνη για τις προμήθειες αναλώσιμων υλικών και την αποκατάσταση βλαβών σε όλες τις εφορίες του νομού Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι δεν είχε εξουσίες τέτοιες που να της επιτρέπουν να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις. Κατά πληροφορίες, χαρακτήρισε την καταγγελία ως ψευδή, ισχυριζόμενη ότι έγινε για λόγους προσωπικής αντεκδίκησης. Για κάποια «φιλοδωρήματα» που φέρεται να έλαβε, συγκατηγορούμενος της απολογήθηκε ότι επρόκειτο για μικρά ποσά «ανθρωπιστικού χαρακτήρα».
Σε όσους επιβλήθηκε περιοριστικός όρος, αυτός αφορά την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση θα συνεχιστεί και για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη θα αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.
Σχετικά Νέα
Βουλή: Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη ύστερα από μήνυση συγγενών
Νέα ποινική δικογραφία για την υπόθεση των Τεμπών διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή, σύμφωνα με.
Κλειστό το Φαράγγι της Σαμαριάς λόγω του σεισμού των 6,1 Ρίχτερ στην Κάσο
Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του φαραγγιού της Σαμαριάς λόγω του σεισμού των 6,1 Ρίχτερ.
Επεισόδια στη Νομική: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι έξι συλληφθέντες – Μόνο τρεις εξ αυτών δηλώνουν φοιτητές
Ενώπιον του Εισαγγελέα θα βρεθούν οι έξι συλληφθέντες που έφυγαν λίγο μετά τις 09:00 από τη.
Φλώρινα: Νέο σκάφος για τη φύλαξη της Πρέσπας – Eνίσχυση της συνοριοφυλακής με νέο προσωπικό
Ένα νέο σκάφος για τη φύλαξη της Πρέσπας θα παραδοθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας,.