Θεσσαλονίκη: «Χτύπημα» στα καρτέλ της κοκαϊνης – Κατασχέθηκαν 100 κιλά, 9 συλλήψεις

Ένα μεγάλο «χτύπημα» στα καρτέλ της κοκαϊνης πέτυχαν οι αστυνομικές Αρχές στη Θεσσαλονίκη, όπου κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα άνω των 100 κιλών, ενώ συνελήφθησαν και εννέα άτομα.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και ανάμεσά τους είναι και ένα άτομο που φέρεται ως αρχηγικό μέλος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Το παράνομο φορτίο φαίνεται πως έφτασε στη Θεσσαλονίκη μέσω του λιμένα της πόλης, με προέλευση από χώρα της Λατινικής Αμερικής. Οι συλλήψεις έγιναν σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η πληροφορία – «κλειδί»
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες ότι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είχε παραδοθεί κοντέινερ μέσα στο οποίο υπήρχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών τα οποία θα μεταφέρονταν σε «καβάτζα» στην πόλη.

Όπως αποδείχθηκε οι συλληφθέντες είχαν χρησιμοποιήσει ενοικιασμένα αυτοκίνητα για τη μεταφορά της κοκαΐνης.

Το κοντέινερ με την κοκαΐνη είχε χώρα αποστολής από τη Λατινική Αμερική επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι τα καρτέλ έχουν βάλει «στο μάτι» τα λιμάνια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προκειμένου να τα χρησιμοποιούν ως βάση υποδοχής για ναρκωτικά που θέλουν να διακινήσουν σε χώρες της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα