Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δημοτικό υπάλληλο που έταζε δουλειές σε ανέργους και έβγαλε με απάτες 48.000 ευρώ

Χειροπέδες πέρασαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σε έναν πρώην δημοτικό υπάλληλο που είχε καταδικαστεί τελεσίδικα σε πενταετή κάθειρξη για απάτες.

Ο λόγος για έναν 70χρονο που συνελήφθη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και ο οποίος, σύμφωνα με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, έταζε δουλειά σε άνεργους μέσω υποτιθέμενης προκήρυξης του δήμου, όπου εργαζόταν ο ίδιος.

Με το παραπάνω πρόσχημα φέρεται να εισέπραττε χρήματα από τα ανυποψίαστα θύματά του για τη δήθεν συγκέντρωση των προβλεπόμενων δικαιολογητικών και πιστοποιητικών. Επιπλέον, κατά την ίδια απόφαση, έπειθε τα θύματά του σε σύναψη δανείου με σκοπό υποτιθέμενη επαγγελματική συνεργασία μαζί τους, αποσπώντας τα χρήματα του δανείου.

Όπως περιγράφεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, από την παράνομη δραστηριότητά του ο πρώην υπάλληλος του δήμου Παύλου Μελά απέσπασε σχεδόν 48.000 ευρώ από συνολικά 13 θύματα.

Κατόπιν έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 70χρονος φυγόποινος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας και οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκτισης της ποινής του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα