

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αθώωσε μέλη παλιότερης διοίκησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ανάμεσά τους και ο τέως δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη για υπηρεσιακή απιστία, πράξη που αφορούσε την περίοδο 2011-2014.
Ο κ. Μπουτάρης παραπέμφθηκε ως πρώην πρόεδρος του καλλιτεχνικού φορέα, ο επί σειρά ετών διευθυντής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης, όπως επίσης πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκείνης της περιόδου.
Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης αναφερόταν σε «διπλές αμοιβές», που φέρεται να είχε λάβει ο κατηγορούμενος διευθυντής, αλλά και σε «παράνομα επιδόματα», με τα οποία αμείβονταν δύο υπάλληλοι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η ζημία για το Δημόσιο προσδιορίστηκε σε πάνω από 120.000 ευρώ, ενώ στους κατηγορούμενους – μέλη της διοίκησης, καταλογίστηκαν επί μέρους χρηματικά ποσά ανάλογα με το διάστημα της θητείας τους.
Τελικά, με το σκεπτικό ότι επρόκειτο για αμοιβές που αφορούσαν υπηρεσίες που προσφέρθηκαν, το δικαστήριο κατέληξε σε αθωωτική απόφαση. Οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και δικάστηκαν δια πληρεξούσιων δικηγόρων.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο Παλαιό Φάληρο και τον Άλιμο λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου
Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και Παράλληλοι Αγώνες», την Κυριακή 27-4-2025 θα.
Ραφήνα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες σε πρατήριο καυσίμων
Όχημα τύπου βαν τυλίχθηκε στις φλόγες εντός πρατηρίου καυσίμων στη λεωφόρο Μαραθώνος στη Ραφήνα..
Επιχείρηση διάσωσης γυναίκας στον Όλυμπο – Κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης γυναίκας, πλησίον του καταφυγίου «Αγαπητός» στον.
Άρης Μουγκοπέτρος: Νόμιζα ότι ήταν καπνογόνο και το κράτησα στο χέρι μου – Η συγκινητική του ανάρτηση
Τα πράγματα θα μπορούσε να είναι χειρότερα, να μην μπορούσα να ξαναδώ τα παιδάκια.