Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη των «θεματοφυλάκων του Συντάγματος» που μπούκαραν σε διαγνωστικό κέντρο για έλεγχο

Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελικά η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, που το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης μπούκαραν σε διαγνωστικό κέντρο στην Κάτω Τούμπα και ζήτησαν να ελέγξουν την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης και τα στοιχεία των εργαζομένων.

Τα τέσσερα άτομα κατά την έφοδό τους στο διαγνωστικό κέντρο ανέφερε πως είναι όργανα της αυτοαποκαλούμενης «Συνταγματικής Αστυνομίας».

Η δίκη αναβλήθηκε (για δεύτερη φορά) από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης. Ήδη από την προηγούμενη αναβολή είχαν αφεθεί ελεύθεροι. Διώκονται για αντιποίηση Αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη βιντεοσκόπηση και παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή διασποράς μολυσματικών ασθενειών.

Σε δηλώσεις τους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι κατηγορούμενοι όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κατέθεσαν τη δική τους θέση για την υπόθεση και αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Τι υποστηρίζουν οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος»
Σύμφωνα με όσα είπαν, προέβησαν στην ενέργεια επειδή διαπίστωσαν εκτεθειμένο έναν κάδο βιολογικών υλικών και υπολειμμάτων rapid test και γι’ αυτόν τον λόγο ως ενδιαφερόμενοι πολίτες ζήτησαν επίδειξη εγγράφων.

Το κατηγορητήριο, πάντως, μεταξύ άλλων, τους αποδίδει ότι φορώντας καρτελάκια υπό τον τίτλο «Δελτίο Α120Σ» -παραπέμπει στην αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Θεματοφύλακες του ‘Αρθρου 120 του Συντάγματος» η οποία ακολουθώντας ακραία ρητορική και επικαλούμενη την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος ισχυρίζεται πως με τον εμβολιασμό ή τη μάσκα καταλύεται το Σύνταγμα- εμπόδισαν τη διενέργεια rapid test για την Covid-19, προκαλώντας αναστάτωση στο διαγνωστικό κέντρο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα