

Συνολικά έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο 1219 προσελεύσεις στα ΤΕΠ των μονάδων υγείας, εκ των οποίων 28 με λοίμωξη του γαστρεντερικού συστήματος και 97 με λοίμωξη του αναπνευστικού. Από τους ελέγχους προέκυψε ότι οι 44 είχαν θετικό τεστ για κορονοϊό. Έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο 8 νέες νοσηλείες λόγω γαστρεντερίτιδας και 17 λόγων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.
Δεν παρατηρείται συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις υπό επιτήρηση περιοχές, ανέφερε κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης.
Επίσης, δεν διαγνώστηκε νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα λεπτοσπείρωσης . Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 5 κρούσματα λεπτοσπείωσης, ενώ βρίσκονται υπό διερεύνηση άλλα 17.
Σχετικά με τους εμβολιασμούς συνεχίζεται η εκστρατεία εμβολιασμού ένατι του τετάνου και την ηπατίτδας Α, στην περιφέρια Θεσσαλίας. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 1542 εμβολιασμοί έναντι του τετάνου και 131 εμβολιασμοί σε παιδιά ειδικών πληθυσμών ένατι της ηπατίτιδας Α.
Δεν διαγνώστηκαν νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 9.000 κουνούπια σε 90 δειγματοληπτικούς σταθμούς.
Δεδομένης της κυκλοφορίας του ιού στην περιοχή συνιστάται στον πληθυσμό να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα δίκτυα υδροδότησης και το τελευταίο 24ωρο έγιναν 1144 λείψεις δειγμάτων.
Όπου υπάρχουν ακτές κολύμβησης με ορατή ρύπανση να αποφεύγεται η κολύμβηση, ανέφερε ο κ. Σερέτης.
Σχετικά Νέα
Πολεμικό Ναυτικό: Τα «αγκάθια» στον εκσυγχρονισμό φρεγατών ΜΕΚΟ που απειλούν το πρόγραμμα
Κορυφαία προτεραιότητα στο Πολεμικό Ναυτικό είναι το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ κλάσης.
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Πολιτισμού και Θεάματος
Σήμερα Πέμπτη 07.12.2023 και ώρα 15:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων.
Προκήρυξη 246 θέσεων ειδικευμένων ιατρών για νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας – Η διαδικασία για τις αιτήσεις
Στην προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία 246 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, οι.
Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού: Ο Όμιλος Motor Oil ένωσε τις δυνάμεις του με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»
Η Motor Oil, ως θερμός υποστηρικτής του έργου του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», και προς.