«Θερμός» Σεπτέμβρης για την κυβέρνηση – Οι στόχοι

«Θερμός» αναμένεται ο Σεπτέμβριος για την κυβέρνηση, καθώς στόχος είναι να παρουσιάσει το φορολογικό νομοσχέδιο και να προσπαθήσει να επιτευχθεί το κατάλληλο «μείγμα» στην οικονομία, ώστε να μειωθούν τα υψηλά πλεονάσματα, κάτι που οι θεσμοί έχουν αποκλείσει.

Το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς και οι συζητήσεις για το αν υπάρχει ή όχι δημοσιονομικός χώρος θα τεθεί επι τάπητος στις συζητήσεις με την άφιξη των επικεφαλής των δανειστών στην Αθήνα, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 16 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφτούν την πρωτεύουσα τα τεχνικά κλιμάκια.

Οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα περίπου μία εβδομάδα και θα αποχωρήσουν έχοντας συγκεντρώσει το πακέτο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα συζητηθούν στο Euroworking Group στις 26 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, τα πρώτα του ταξίδια στο εξωτερικό, μετά τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές, ετοιμάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Στις 29 Αυγούστου, σύμφωνα με την naftemporiki.gr ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Βερολίνο όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τετ α τετ του υπό τον νέο του ρόλο με κ. Μέρκελ, ενώ θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του με τον κ. Μακρόν.

Παράλληλα. στις 2-3 Σεπτεμβρίου, θα μεταβεί στην Χάγη για να συναντηθεί με τον ολλανδό Πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε.

Ο πρώτος κύκλος των διεθνών επαφών του πρωθυπουργού, θα ολοκληρωθεί λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την μετάβασή του στην Θεσσαλονίκη, όπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα και τους στόχους για το 2020.

Σχετικά Νέα