Θεοδωρικάκος: Τι αλλάζει στις διαδικασίες προσλήψεων στο δημόσιο

Για τις δραστικές αλλαγές στη διαδικασία πρόσληψης των υποψηφίων στο δημόσιο, που προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως οι ετήσιες γραπτές εξετάσεις, τα τεστ δεξιοτήτων και προσωπικότητας, κ.α, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Θα έχει μεγάλο βάρος το αποτέλεσμα από την πραγματοποίηση πανελλαδικών εξετάσεων κύρους, που θα δίνουν οι ενδιαφερόμενοι κάθε χρόνο. Έτσι, θα γίνει πραγματικότητα ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση στο ελληνικό δημόσιο» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνοντας ότι θα προβλέπεται ο διορισμός θα γίνονται πλέον με ετήσιες γραπτές εξετάσεις και οι υποψήφιοι θα καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων, οι οποίες θα γίνονται πιο εξειδικευμένες, ανάλογα με την ειδικότητα.

Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων θα είναι το βασικό κριτήριο για την κάλυψη των κενών θέσεων. Επόμενο βήμα η δημιουργία μιας δεξαμενής, από την οποία η ανεξάρτητη αρχή θα αντλεί τους διοριστέους ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε φορέα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, όλες οι διαδικασίες θα διεξάγονται ηλεκτρονικά. Οι υποψήφιοι δεν θα χρειάζεται να προσκομίζουν τίτλους σπουδών και βεβαιώσεις, καθώς το ΑΣΕΠ θα μπορεί να αντλεί τα δικαιολογητικά από τις δημόσιες υπηρεσίες. Ο ρόλος του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, ενισχύεται, με στόχο να μπει τέλος στις καθυστερήσεις που μπορεί να ξεπερνούν ακόμα και τα δυο χρόνια από την προκήρυξη μέχρι τον διαγωνισμό.

«Στόχος μας είναι να πετύχουμε τις κατάλληλες συναινέσεις και συγκλίσεις. Αυτή μεταρρύθμιση αφορά όλους τους πολίτες ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους και πιστεύουμε ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα είμαστε έτοιμοι τις επόμενες τρείς εβδομάδες να καταθέσουμε το σχετικό νομοσχέδιο» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα