

«Στόχος της νομοθετικής μας παρέμβασης είναι να θεραπεύσουμε, στα πλαίσια απολύτως του συντάγματος, όσα προβλήματα και δυσλειτουργίες δημιούργησε ο προηγούμενος ανορθολογικός νόμος που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Ένα νόμο, που με τη διαλυτική τροχιά της απλής αναλογικής, οδηγήθηκε σε πλήρη αποδιοργάνωση ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, υπεραμυνόμενος του διϋπουργικού νομοσχεδίου που προβλέπει μεταξύ άλλων την κυβερνησιμότητα σε Δήμους και Περιφέρειες.
«Με τις νέες ρυθμίσεις ενισχύουμε και ενθαρρύνουμε τη δυνατότητα συγκλίσεων και συνεργασιών για να ασκηθεί το έργο της διοίκησης σε όλα τα βασικά όργανα των περιφερειών και των δήμων, από τους εκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος κατά την επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. Και πρόσθεσε:
«Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες δεν μπορεί να χωρίζονται σε μπλε και πράσινους. Αυτή η νομοθετική παρέμβαση ανταποκρίνεται στα αυτονόητα που ζητά η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι προφανές ότι παραμένουν αρκετά προβλήματα και εμπόδια. Στόχος μας είναι μετά από ένα εξαντλητικό διάλογο που θα κάνουμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να φέρουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης και θα βάζει τέλος στη χαώδη κατάσταση και στα φαινόμενα διαφθοράς».
Σχετικά Νέα
Το ΠΑΣΟΚ για την επιτυχία της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών: Βαθιά ριζωμένο το πόλο στο αθλητικό dna και στην κουλτούρα των Ελλήνων
«Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών για το υπέροχο πασχαλιάτικο δώρο που προσέφερε.
Σωκράτης Φάμελλος: Συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών
Στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο World Cup στην Κίνα, από την Εθνική Ομάδα.
Ν. Κακλαμάνης: Τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης απέδειξαν ότι έχουν λαμπρό μέλλον
Τα συγχαρητήριά του στις εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών για το χρυσό και.
«Ημέρα χαράς, αγάπης και δύναμης! Χριστός Ανέστη!» – Ευχές Κυρ. Μητσοτάκη για το Πάσχα
Τις ευχές του για το Πάσχα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μία ανάρτηση στο.