

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων για δύο εβδομάδες, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να δίνει διευκρινήσεις αναφορικά με το πώς θα λειτουργήσουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.
Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι το Δημόσιο θα λειτουργεί με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό, ενώ η τηλεργασία θα εφαρμόζεται στον μέγιστο δυνατό βαθμό και ποτέ κάτω από το 50%.
Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Θεοδωρικάκος:
«Από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η κρίση, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα τη διαφύλαξη της υγείας.
Στο Δημόσιο οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα ώστε
1)Λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό.
2)Τηλεργασία στον μέγιστο δυνατό βαθμό και σε καμία περίπτωση λιγότερο από το 50%
3)Η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίσει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν στις ευπαυθείς ομάδες, θα μείνουν σπίτι, είτε με τηλεργασία, είτε με άδεια.
4)Οι γονείς μπορούν να μείνουν σπίτι είτε με ωράριο μειωμένο κατά 25%, είτε με συνεννόηση, είτε με χρήση άδειας, ώστε ο ένας από τους δύο γονείς να είναι σπίτι με τα παιδιά του.
Από Δευτέρα ισχύει για όλους και για τους γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στο δημοτικό.
Αντίστοιχα μέτρα ισχύουν και για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν αυτοπρόσωπη παρουσία στην υπηρεσία, οφείλουν να συναλλάσονται με τους πολίτες, με ραντεβού, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.
Η αυτοδιοικηση οφείλει να συμβάλλει καθοριστικά, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες.
Οι δημοτικοί και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί θα είναι κλειστοί από Δευτέρα.
Η παροχή βοήθειας στο σπίτι, μπορεί να αξιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις δομές που θα παραμείνουν κλειστές τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Θέλω να καλέσω τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους να βοηθήσουν στους ελέγχους. Τους δίνουμε με νομοθετική παρέμβαση, να αξιοποιήσουν και να χρησιμοποιήσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δίνουμε πρόσθετα 60 εκατ. για την ενίσχυση αυτών των δράσεων».
Σχετικά Νέα
Νέα Αριστερά: Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι μια απελπισμένη επιχείρηση να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη δημοσκοπική κατάρρευση
«Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απελπισμένη επιχείρηση.
Κ. Χατζηδάκης: Ωφελούνται 2,5 εκατ. Έλληνες από την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 μεταξύ άλλων τόνισε ότι από την.
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.