Θεοδωρικάκος: Λάθος της Γερμανίας το ότι δεν κληθήκαμε στη Διάσκεψη του Βερολίνου

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επιδιώκει τη συναίνεση και τη μέγιστη δυνατή σύγκλιση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

Ερωτηθείς γιατί αυτό δεν έγινε στην περίπτωση του νέου εκλογικού νόμου, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ψηφίσει τον νέο εκλογικό νόμο στην αρχή της τετραετίας και να θέσει καθαρούς όρους στο πολιτικό παιχνίδι, αντί του συνηθισμένου η εκάστοτε κυβέρνηση να φέρνει εκλογικό νόμο προς το τέλος της τετραετίας «κόβοντας και ράβοντας» στα μέτρα της ανάλογα με την πολιτική κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί τότε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η κατάργηση της απλής αναλογικής γίνεται γιατί οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία. «Αν κοιτάξουμε τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα θα διαπιστώσουμε ότι οι μόνες κυβερνήσεις που θα μπορούσαν να σταθούν, προϋπόθεταν συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω ότι δεν ήταν αυτή η εντολή του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο, διευκρίνισε επίσης ότι το μπόνους εδρών μπορεί να το πάρει και συνασπισμός κομμάτων, αλλά υπό όρους και τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε διπλές εκλογές, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Διαφθορά στο Δημόσιο

Ερωτηθείς για το θέμα της διαφθοράς στο Δημόσιο, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι διαχρονικά υπάρχουν τομείς του Δημοσίου που τα φαινόμενα της διαφθοράς είναι διαδεδομένα και ξεκαθάρισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη».

Ανέφερε ως παράδειγμα την υπογραφή συμφωνίας με την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας για τον τομέα της Ιθαγένειας και συμπλήρωσε επίσης ότι σύντομα έρχεται το «ψηφιακό μάτι» για τους δημόσιους υπαλλήλους, η κάρτα δηλαδή με την οποία θα ελέγχονται σε ότι αφορά τη συνέπεια τους στο ωράριο.

Διάσκεψη του Βερολίνου

Ερωτηθείς για τη διάσκεψη του Βερολίνου και την απουσία της Ελλάδας, απάντησε ότι αποτελεί λάθος της Γερμανίας η μη πρόσκληση της χώρας μας. Τόνισε όμως ότι η στάση του Πρωθυπουργού, είναι πατριωτική, υπεύθυνη και αποφασιστική. Η χώρα μας παρεμβαίνει παντού για να προασπιστεί τα συμφέροντα της και να διασφαλίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Σχετικά Νέα