Θεμιστοκλέους: Δεν είναι στις προθέσεις μας η επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

«Δεν είναι στις προθέσεις μας να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού», ανέφερε νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξή του στο Mega, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα όπως είπε, όλα είναι δυναμικά και συνεκτιμώνται με τις συνθήκες κάθε στιγμής. «Όσο συνεχίζουμε να παίρνουμε ραντεβού οποιοδήποτε μέτρο υποχρεωτικότητας πάει πίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής 190.000 πολίτες έχουν λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ διευκρίνισε ότι η τρίτη δόση είναι για ενίσχυση της προστασίας υπογραμμίζοντας ότι κάποιος θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος και χωρίς αυτήν.

Όσον αφορά τα ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα. Εντούτοις, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επεσήμανε ότι «βρίσκουμε κάποια άτομα που είναι διστακτικά, μιλούν με τους υγειονομικούς, και καταφέραμε να πείσουμε κάποιους ανθρώπους να εμβολιαστούν».

Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον τομέα του φαρμάκου κατά του κορονοϊού, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι «θα υπάρξουν φάρμακα, ήδη κάποιες εταιρίες ανακοινώνουν αποτελέσματα. Η ΕΕ είναι σε διαδικασία αγοράς, όπως έγινε και με τα εμβόλια. Αλλά δε θα λύσουν το πρόβλημα τα φάρμακα. Σίγουρα θα βοηθήσουν κάποιους ανθρώπους, αλλά η λύση της πανδημίας δεν είναι στα φάρμακα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα