

«Δεν είναι στις προθέσεις μας να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού», ανέφερε νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξή του στο Mega, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Συγκεκριμένα όπως είπε, όλα είναι δυναμικά και συνεκτιμώνται με τις συνθήκες κάθε στιγμής. «Όσο συνεχίζουμε να παίρνουμε ραντεβού οποιοδήποτε μέτρο υποχρεωτικότητας πάει πίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής 190.000 πολίτες έχουν λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ διευκρίνισε ότι η τρίτη δόση είναι για ενίσχυση της προστασίας υπογραμμίζοντας ότι κάποιος θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος και χωρίς αυτήν.
Όσον αφορά τα ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα. Εντούτοις, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επεσήμανε ότι «βρίσκουμε κάποια άτομα που είναι διστακτικά, μιλούν με τους υγειονομικούς, και καταφέραμε να πείσουμε κάποιους ανθρώπους να εμβολιαστούν».
Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον τομέα του φαρμάκου κατά του κορονοϊού, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι «θα υπάρξουν φάρμακα, ήδη κάποιες εταιρίες ανακοινώνουν αποτελέσματα. Η ΕΕ είναι σε διαδικασία αγοράς, όπως έγινε και με τα εμβόλια. Αλλά δε θα λύσουν το πρόβλημα τα φάρμακα. Σίγουρα θα βοηθήσουν κάποιους ανθρώπους, αλλά η λύση της πανδημίας δεν είναι στα φάρμακα».
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: «Kρατούσε αναμμένη κροτίδα στα χέρια του και την επιδείκνυε»
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος βρίσκεται στη σκηνή σε γλέντι σε χωριό της.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Ποιους σταθμούς θα περιλαμβάνει
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις πινακίδες – Πού μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία
Σε λειτουργία είναι από τις 10 Απριλίου η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCar, για.
Καιρός: Εβδομάδα «Ψυχρών Λιμνών» και απογευματινής αστάθειας
Δελτίο καιρού: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας εν όψει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόγνωση καιρού ο.